ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: “Έχουμε θέση στη διάσκεψη της Λιβύης”

ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: “Έχουμε θέση στη διάσκεψη της Λιβύης”

Δυσαρεστημένος με τη Γερμανία δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για τον αποκλεισμό στης χώρας μας από τη διάσκεψη της Λιβύης, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Αλεξία Τασούλη.

Ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε συζήτηση με τη δημοσιογράφο στα πλαίσια της συμμετοχής του στην 9η Διάσκεψη Περιφερειακής Ανάπτυξης «Regional Growth Conference» που διεξάγεται στην Πάτρα.

Το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι στις 23 Ιουνίου πρόκειται να διεξαχθεί στο Βερολίνο διάσκεψη για τη Λιβύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στην οποία μάλιστα για πρώτη φορά θα εκπροσωπείται το βορειοαφρικανικό κράτος από εκπροσώπους της προσωρινής κυβέρνησης που έχει οριστεί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας αρμόδιο για Ευρωπαϊκά θέματα Michael Roth. Μιλώντας για το ρόλο της Ελλάδας στις ευρύτερες εξελίξεις στην περιφέρεια της ΕΕ, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέφερε στον κ. Roth και στη Γερμανική πλευρά το ενδιαφέρον της Ελληνικής κυβέρνησης να λάβει μέρος η Ελλάδα στην επικείμενη σύνοδο του Βερολίνου για το ζήτημα της Λιβύης.

«Για εμάς, μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη Λιβύη, με τις δύο επισκέψεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών στη Λιβύη και μια επίσκεψη του Λίβυου Προέδρου στην Ελλάδα, και με το γεγονός ότι έχουμε δεσμεύσει δυνάμεις στην επιχείρηση «Ειρήνη», είναι σημαντικό να είμαστε παρόντες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως ο κ. Roth άκουσε το ελληνικό αίτημα και δήλωσε βέβαιος ότι θα το διαβιβάσει στο υψηλότερο επίπεδο.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »