Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κατάρριψη UAV από την φρεγάτα «ΥΔΡΑ»: Συνεχίζουν τα Ελληνικά πυρά κατά των Χούθι

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Κόλπος του Άντεν – Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» του πολεμικού ναυτικού, που δραστηριοποιείται στον Κόλπο του Άντεν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ», κλήθηκε το πρωί της Πέμπτης να αντιμετωπίσει δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) των Χούθι της Υεμένης που απειλούσαν την ασφάλεια εμπορικού πλοίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μεταξύ 05:00 – 05:15 το πρωί, κατά τη διάρκεια μιας αποστολής προστασίας εμπορικού σκάφους, το ραντάρ της φρεγάτας εντόπισε ένα σμήνος οχτώ UAV σε απόσταση περίπου 8-10 ναυτικών μιλίων. Όταν παρατηρήθηκε απειλητική πορεία των δύο εκ των οχτώ UAV προς το εμπορικό πλοίο, ο κυβερνήτης της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» έδωσε εντολή για κατάρριψη.

Κατάρριψη UAV από την φρεγάτα «ΥΔΡΑ»: Συνεχίζουν τα Ελληνικά πυρά κατά των Χούθι
Photo by EUNAVFOR ASPIDES

Κάνοντας χρήση του πυροβόλου των 127 χιλιοστών που διαθέτει η φρεγάτα, πραγματοποιήθηκε επιτυχής κατάρριψη του ενός UAV, ενώ αναφέρεται πως ο χειριστής του δεύτερου άλλαξε την πορεία του προς αποφυγή της κατάρριψής του.

Περίπου δύο ώρες μετά το περιστατικό, η ελληνική φρεγάτα παρέδωσε το εμπορικό πλοίο στο ιταλικό αντιτορπιλικό «Κάιο Ντουίλιο», που συμμετέχει επίσης στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», ώστε να το συνοδεύσει κατά τον πλου του στην Ερυθρά Θάλασσα.

https://twitter.com/EUNAVFORASPIDES/status/1783367886733496604

Ακολουθεί η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ» στο X:

«Στις 25 Απριλίου 2024, η ελληνική φρεγάτα «ΥΔΡΑ», παρέχοντας προστασία σε ένα εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν, στοχοποίησε 2 UAV που έθεταν σε άμεσο κίνδυνο την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Το 1ο UAV καταρρίφθηκε, ενώ το 2ο άλλαξε πορεία. Η δράση ήταν αποτελεσματική για την αποφυγή βλαβών σε ναυτικούς και στην εμπορική ναυτιλία» αναφέρει η ανακοίνωση.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις για κατάπαυση πυρός στην Γάζα από Ισραήλ και Χαμάς πριν την εισβολή στην Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισέλθει με τις δυνάμεις του στο τελευταίο προπύργιο της Χαμάς, την Ράφα που βρίσκονται αρκετές δυνάμεις της Χαμάς αλλά και ένα τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινήθηκαν από την Βόρεια Γάζα και το Χαν Γιουνίς, αυξάνοντας τους φόβους για ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση μαχών.

Διαβάστε ακόμα