Ιράν και Αρμενία στέλνουν μήνυμα σε Τουρκία & Αζερμπαϊτζάν

Η Αρμενία ελπίζει να υπογράψει σύντομα την συμφωνία με το Ιράν για το έργο “Περσικός Κόλπος – Έυξεινος Πόντος” ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζόγιαν την Τετάρτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ινδό ομόλογό του Σουμπραμανιάν Τζαινσανκάρ στο Ερεβάν, την ώρα που Αρμενία και Ιράν πλησιάζουν όλο και πιο κοντά.

Ο διάδρομος διέλευσης για την εμπορική σύνδεση του Περσικού Κόλπου και του Έυξεινου Πόντου(Μαύρης Θάλασσας) είναι ενα τεράστιο έργο που έχει ως στόχο να περιλαμβάνει το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, τη Γεωργία, τη Βουλγαρία αλλα και την Ελλάδα, με κύριο στόχο την μαζική διακίνηση εμπορευμάτων.

“Μια αρκετά δυναμική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ελπίζω ότι στο εγγύς μέλλον θα υπογράψουμε μια συμφωνία για αυτό το έργο”, δήλωσε ο Αρμένιος υπουργός.

Πέρα όμως απο την εμπορική συνεργασία με το Ιράν, απο ότι φαίνεται Ιράν και Αρμενία συνεργάζονται και ενάντια στην τρομοκρατία στέλνοντας ενα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.

Αυτη η πληροφορία επιβεβαιώνεται καθώς ο Γενικός Εισαγγελέας του Ιράν Μοχάμαντ Τζαφάρ Μονταζερί μετά από συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα της Αρμενίας Αρτούρ Νταβτιάν στο Ερεβάν δήλωσε:

“Η Αρμενία και το Ιράν γνωρίζουν για την παρουσία τρομοκρατών στα σύνορά μας δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να συνεχιστει. Διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας με τις γειτονικές μας χώρες, ελπίζουμε ότι θα κατανοήσουν τη θέση του Ιράν πριν το πρόβλημα κλιμακωθεί περαιτέρω. Οι τρομοκράτες πρέπει να εξαφανιστούν το συντομότερο δυνατό. Μπορούμε να κάνουμε αποφασιστικά βήματα, αλλά ελπίζω ότι πριν από αυτό οι γειτονικές χώρες θα αρχίσουν να επιλύουν οι ίδιοι το ζήτημα αυτο”

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Share
Translate »