Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Ιπτάμενα τάνκερ A330 MRTT και μεταγωγικά A400M εξετάζει το ΓΕΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μία πολύ σημαντική συνάντηση έλαβε χώρα στο ΓΕΑ μεταξύ επιτελών εκπροσώπων της Airbus για τα αεροσκάφη A400M και A330 MRTT. Πρόκειται για μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΘΑ αναφέρει:

«Την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε, στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας «Airbus Defence and Space» κ. Χρήστου Γέρμαν (Head of Sales Greece/Cyprus/Israel), κ. Edward Horne (Senior Military Advisor–Air Mobility), κ. Δημήτριου Πάσχου (Senior Logistics Support Expert Military Air Systems), κ. Oscar Pozo Baquero (MRTT Services Sales Manager), κ. Berta Murias (Services Marketing Manager), κ. James Rafael Johnson Perez (A330 MRTT Marketing Manager) και κ. Luis Morera Alvarez (A400M Services Sales Manager), με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση, εκ μέρους της εταιρείας, των δυνατοτήτων των αεροσκαφών Multi Role Tanker Transport (MRTT) και A400M «ATLAS» που κατασκευάζει.», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά με το A400M Atlas

Το A400M Atlas είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και πιο ικανά μεταγωγικά αεροσκάφη. Ως τώρα 118 αεροσκάφη του τύπου έχουν κατασκευαστεί και άλλα 60 να βρίσκονται στην σειρά. Μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 37 τόνων σε παλέτες ή έως 116 αλεξιπτωτηστές και έχει εμβέλεια περίπου 8.900 χιλιομέτρων.

Μπορείτε να δείτε και την σελίδα της Airbus για παραπάνω πληροφορίες.

Ιπτάμενα τάνκερ A330 MRTT και μεταγωγικά A400M εξετάζει το ΓΕΑ
Photo By Mark Edmonds – https://www.flickr.com/photos/markedmonds/50038572826/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=96104876

Σχετικά με το A330 MRTT

Είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου που διαθέτει η Airbus. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά προσωπικού, φορτίου αλλά και την εναέριο ανεφοδιασμό άλλων αεροσκαφών. Ένα χαρακτηριστικό που το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό για εμάς είναι η συμβατότητά του τόσο με τα F-16 αλλά και με τα Mirage και Rafale στον τρόπο με τον οποίο ανεφοδιάζονται.

Μπορείτε να δείτε και την σελίδα της Airbus για παραπάνω πληροφορίες.

Ιπτάμενα τάνκερ A330 MRTT και μεταγωγικά A400M εξετάζει το ΓΕΑ
Photo By Alert5 – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=77763523

Για περισσότερα άρθρα του Βασίλης Κ.

Απαγορεύεται η αντιγραφή χωρίς άδεια του NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα