ΙΝΔΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Κοινή στρατιωτική άσκηση

ΙΝΔΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Κοινή στρατιωτική άσκηση

Η αιτήσια άσκηση των στρατευμάτων της Ινδίας και των ΗΠΑ ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου στο πεδίο βολών Mahajan ,σε ένα κρατίδιο της Δυτικής Ινδίας που συνορεύει με το Πακιστάν.

Η άσκηση, η οποία θα συνεχιστεί έως τις 21 Φεβρουαρίου, θα επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στην προώθηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των δύο δυνάμεων, σύμφωνα με τον Ινδικό στρατό.

Η Ινδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις το 2004. Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου της άμυνας της Ινδίας “Η άσκηση με τον στρατό των ΗΠΑ είναι σημαντική όσον αφορά τις προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν και τα δύο έθνη στο πλαίσιο της παγκόσμιας τρομοκρατίας. Η κοινή στρατιωτική άσκηση θα ενισχύσει το επίπεδο αμυντικής συνεργασίας καθώς και τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών”.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ινδικές και αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποιούν κοινή άσκηση μέσα σε τέσσερις μήνες.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, πολεμικά πλοία των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας – μαζί με Αυστραλιανά και Ιαπωνικά – συμμετείχαν στην ετήσια άσκηση Malabar στον Ινδικό Ωκεανό. Τον περασμένο μήνα συμμετείχαν στην άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου Sea Dragon στο Γκουάμ (μαζί με την Αυστραλία, την Ιαπωνία, αλλά και τον Καναδά).

Η πρεσβεία των ΗΠΑ, στο Νέο Δελχί, σε δήλωσε σχετικά με την άσκηση σημείωσε ότι θα συμμετεχουν περίπου 250 στρατιώτες από κάθε πλευρά.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »