ΙΝΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: Su-30 MKI σε άσκηση στα ΗΑΕ

ΙΝΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: Su-30 MKI σε άσκηση στα ΗΑΕ

Στην πρώτη τέτοια προσπάθεια στην στρατηγικής συμμασίας περιοχή του Περσικού Κόλπου, η Ινδία είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε μια μεγάλη πολυεθνική αεροπορική άσκηση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ινδική Αεροπορία την Τετάρτη θα αποστείλει έξι μαχητικά Sukhoi-30MKI, δύο αεροσκάφη C-17 Globemaster-III και περίπου 125 άτομα προσωπικό για την άσκηση «Desert Flag», στην οποία θα συμμετέχουν αεροπορικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Νότια Κορέα, τα ΗΑΕ, τη Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν.

Η συμμετοχή της Ινδίας σε κοινή άσκηση με ΗΑΕ, Γαλλία και Σαουδική Αραβία κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς αυτές οι χώρες συμμετέχουν ενεργά στην ανάσχεση της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής.

Η άσκηση θα διαρκέσει 3 εβδομάδες και θα συντονίζεται από το κέντρο αεροπορικών πολεμικών επιχειρήσεων της αεροπορικής βάσης Al Dhafra στα ΗΑΕ.

Η Ελλάδα, η Ιορδανία, το Κουβέιτ και η Αίγυπτος, με τη σειρά τους, θα συμμετέχουν ως «παρατηρητές» , με μαχητικά F-15, F-16, Rafale, Mirage-2000, και Sukhoi.

Η Ινδία με τον καιρό έχει οικοδομήσει ισχυρότερους αμυντικούς δεσμούς με τα έθνη του Κόλπου μέσω στρατιωτικών εκπαιδεύσεων, ανταλλαγής πληροφοριών και διμερών ασκήσεων. “Αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Ινδική Αεροπορία θα συμμετάσχει σε μια τέτοια πολυεθνική άσκηση στην κρίσιμη περιοχή του Κόλπου”, δήλωσε Ινδός Αξιοματούχος.

«Η άσκηση θα περιλαμβάνει ολόκληρη τη γκάμα των επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων με “πολλαπλασιαστές” δύναμης όπως τα AWACS (εναέρια ρανταρ προειδοποίησης και ελέγχου) και τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού σε ρεαλιστικό περιβάλλον μάχης», πρόσθεσε.

Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια που η Ινδική Αεροπορία θα συμμετάσχει σε μια τέτοια πολυεθνική άσκηση, μετά την αμερικανική «Red Flag» το 2016, την ισραηλινή «Blue Flag» το 2017 και την αυστραλιανή άσκηση «Pitch Black» το 2018.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »