Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

«Ημέρα Χ»: Η Γερμανία ετοιμάζει σχέδιο για την άμυνα του Διάδρομου Σουβάλκι (Suwałki) εν μέσω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Βερολίνο, Γερμανία – Σε μια σημαντική εξέλιξη, οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας (Bundeswehr/Μπούντεσβερ) έχουν συντάξει μια λεπτομερή αμυντική στρατηγική για τον Διάδρομο Σουβάλκι (Suwałki), με την κωδική ονομασία «Alliance Defense 2025», προβλέποντας μια πιθανή κλιμάκωση στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Αυτό το εκτενές σενάριο πολέμου, που διέρρευσε περιέργως ολόκληρο στην εφημερίδα BILD, εκτείνεται από τον Φεβρουάριο του 2024 έως μια κρίσιμη συγκυρία το καλοκαίρι του 2025, γνωστή ως «Ημέρα Χ».

Τι περιλαμβάνει το σενάριο πολέμου;

Κλιμάκωση των Ρωσικών Στρατιωτικών Δραστηριοτήτων

Το σενάριο ξεκινά με τη Ρωσία να κινητοποιεί επιπλέον 200.000 στρατιώτες έως τις αρχές του 2024, εντείνοντας σημαντικά τη στρατιωτική της παρουσία. Μέχρι τον Ιούνιο, οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους κατά της ουκρανικής άμυνας. Ταυτόχρονα, η Μπούντεσβερ (Bundeswehr) προβλέπει ότι η Ρωσία θα υποκινήσει ένταση μεταξύ της ρωσικής μειονότητας στα έθνη της Βαλτικής. Αυτές οι συγκρούσεις προβλέπεται ότι θα χρησιμεύσουν ως πρόσχημα για τη Ρωσία να πραγματοποιήσει τις στρατιωτικές ασκήσεις Zapad-2024 τον Σεπτέμβριο, στις οποίες συμμετέχουν 50.000 στρατιώτες σε ολόκληρη τη Δυτική Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Στρατηγικές Εξελίξεις και Συμμετοχή του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με το σενάριο, η Ρωσία θα αναδιατάξει στρατεύματα και πυραύλους μεσαίας εμβέλειας στο Καλίνινγκραντ έως τον Οκτώβριο του 2024, με στόχο τον διάδρομο Suwalki, έναν κρίσιμο σύνδεσμο μέσω του λιθουανικού εδάφους. Αυτή η κίνηση αναμένεται να συμπέσει με την πολιτική αναταραχή στα κράτη της Βαλτικής μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ. Κατά συνέπεια, τον Ιανουάριο του 2025, οι ηγέτες αυτών των εθνών, μαζί με την Πολωνία, προβλέπεται να επιδιώξουν την επέμβαση του ΝΑΤΟ υπό το φως της αυξανόμενης ρωσικής απειλής.

«Ημέρα Χ»

Μέχρι τον Μάιο του 2025, το ΝΑΤΟ, καθοδηγούμενο από το γερμανικό σενάριο, προβλέπεται να αποφασίσει για προληπτικά μέτρα για να αποτρέψει μια ρωσική επίθεση στον διάδρομο Suwalki. Την «Ημέρα Χ», ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ θα εκδώσει ενδεχομένως μια εντολή για την κινητοποίηση 300.000 στρατιωτών στην ανατολική πλευρά, συμπεριλαμβανομένων 30.000 από τον γερμανικό στρατό.

Ανάλυση και Συμφραζόμενη Ερμηνεία

Η Μπούντεσβερ (Bundeswehr) σύμφωνα με την BILD και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης θεωρούν αυτό το σενάριο ως απίθανο. Ωστόσο, η λεπτομερής φύση της διαρροής και ο χρονισμός της υποδηλώνουν ότι κάτι ετοιμάζεται στα επιτελεία όπως είναι άλλωστε φυσικό σε φάση κρίσεων. Αυτή η διαρροή μπορεί να εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπού όπως η ευαισθητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας, την ενημέρωση του κοινού για πιθανές μελλοντικές προκλήσεις ασφαλείας στην Ευρώπη και μήνυμα στη Μόσχα από το Βερολίνο ότι είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις για κατάπαυση πυρός στην Γάζα από Ισραήλ και Χαμάς πριν την εισβολή στην Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισέλθει με τις δυνάμεις του στο τελευταίο προπύργιο της Χαμάς, την Ράφα που βρίσκονται αρκετές δυνάμεις της Χαμάς αλλά και ένα τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινήθηκαν από την Βόρεια Γάζα και το Χαν Γιουνίς, αυξάνοντας τους φόβους για ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση μαχών.

Διαβάστε ακόμα