Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ηλεκτρονικός Πόλεμος στην Βαλτική: Αναγκαστική προσγείωση για MQ-9 των ΗΠΑ – Κλιμάκωση παρεμβολών της Ρωσίας (GPS JAMMING) κατά του NATO

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια πρόσφατη και ανησυχητική εξέλιξη εντός των ανατολικών συνόρων του ΝΑΤΟ, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) MQ-9 Reaper των ΗΠΑ προχώρησε χθες σε αναγκαστική προσγείωση στον εναέριο χώρο της Πολωνίας, θέτοντας στο προσκήνιο ξανά το ζήτημα των αυξημένων παρεμβολών GPS ( GPS jamming) που υποπτεύεται ότι προέρχεται από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας. Αυτό το περιστατικό, που αναφέρθηκε επίσημα από τις αρχές των ΗΠΑ και της Πολωνίας, σήμερα Τρίτη, αυξάνει τις ανησυχίες στην Ευρώπη για την ασφάλεια των συστημάτων πλοήγησης και επικοινωνίας στον εναέριο χώρο γύρω από τη Βαλτική Θάλασσα και σε χώρες του ΝΑΤΟ γεγονός που συζητήθηκε και στο πρόσφατο LIVESTREAM μας.

Ηλεκτρονικός Πόλεμος στην Βαλτική: Αναγκαστική προσγείωση για MQ-9 των ΗΠΑ - Κλιμάκωση παρεμβολών της Ρωσίας (GPS JAMMING) κατά του NATO

Συγκεκριμένα, το MQ-9 Reaper των ΗΠΑ, βρίσκονταν σε εκπαιδευτική αποστολή όταν έχασε ξαφνικά την επικοινωνία με τον σταθμό ελέγχου του και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση κοντά στο Mirosławiec στη βορειοδυτική Πολωνία.

Αυτό το περιστατικό φέρνει ξανά στο φως τις αυξανόμενες αναφορές τους τελευταίους μήνες για παρεμβολές στα συστήματα GPS αλλά και στις επικοινωνίες, οι οποίες πιθανότατα παραπέμπουν σε ρωσικές ηλεκτρονικές παρεμβολές καθώς συμβαίνουν συνήθως κοντά στο Ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Η περιοχή είναι κομβικής σημασίας για την Ρωσία λόγω των στρατηγικών της στρατιωτικών εγκαταστάσεων και θεωρείται πλέον το σπίτι αρκετών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας. Η οποία με αυτές τις παρεμβολές δοκιμάζει τις δυνατότητες της σε περίπτωση σύγκρουσης.

Πηγές στο NATO αναφέρουν ότι η συμμαχία έχει δώσει ήδη τις απαιτούμενες απαντήσεις χωρίς να αναφέρει επίσημα την Ρωσία ως υπεύθυνη. Αεροσκάφη του NATO σύμφωνα με Ρωσικές αναφορές αρκετές φορές φέρεται να παρεμβάλουν τα συστήματα των Ρωσικών δυνάμεων και ήδη η Βρετανία έχει ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί η πηγή των παρεμβολών κατά του NATO.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις για κατάπαυση πυρός στην Γάζα από Ισραήλ και Χαμάς πριν την εισβολή στην Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισέλθει με τις δυνάμεις του στο τελευταίο προπύργιο της Χαμάς, την Ράφα που βρίσκονται αρκετές δυνάμεις της Χαμάς αλλά και ένα τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινήθηκαν από την Βόρεια Γάζα και το Χαν Γιουνίς, αυξάνοντας τους φόβους για ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση μαχών.

Διαβάστε ακόμα