Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ηχηρό Μήνυμα στην Τουρκία από την ΤΑΜΣ «ΠΟΤΑΜΙΑ ΟΔΟΣ-22»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σοβαρό μήνυμα στέλνουν οι ένοπλες δυνάμεις στην Τουρκία με τη νέα άσκηση «ΠΟΤΑΜΙΑ ΟΔΟΣ-22» η οποία εστίαζε σε αντικείμενα διεξαγωγής επιχειρήσεων διάβασης ποταμού.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε:

Photo by army.gr

«Από τη Δευτέρα 4 έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων (ΚΕΠΜ) Νοτίου Έβρου η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων  (ΤΑΜΣ) «ΠΟΤΑΜΙΑ ΟΔΟΣ-22», με τη συμμετοχή Τμημάτων και Μέσων του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ«ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ»).

Κατά την άσκηση, εξετάστηκαν αντικείμενα διεξαγωγής επιχειρήσεων διάβασης ποτάμιας γραμμής.

Photo by army.gr

Την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (ΗΔΕ) της άσκησης στις 7 Ιουλίου παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού καθώς και παρατηρητές από τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Deputy Commanding General BG Stephen E. Schemenauer της 34th Infantry Division (US), την Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κύπρο» αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες το Δ’ Σώμα Στρατού πραγματοποίησε παρόμοια άσκηση νυχτερινής διάβασης ποταμού.

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

Διαβάστε ακόμα: Υπογραφή Εν Συνεχεία Υποστήριξης (FOS) για τα C-27J της ΠΑ (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα