Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ιαπωνία πρόκειται να ξεπεράσει την επιδημια του Covid με μια τεράστια έξοδο των εργοστασίων της απο την Κινα μετά την πανδημία του Κορονοϊου που εκανε μεγάλη ζημιά στον πλανητη.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe πρότεινε «οικοδόμηση μιας οικονομίας που εξαρτάται λιγότερο από μια χώρα, την Κίνα, έτσι ώστε το έθνος να μπορεί να αποφύγει καλύτερα τις διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού».

Τα σχέδια αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα καθώς περισσότερες από τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου πρόκειται να κάνουν το ίδιο, αναφέρει η βρετανική Politicalite.

Οι Βρετανία, η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες – οι οποίες ακολουθούν την πολιτική “America First” εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια θα μπορούσαν να ακολουθήσουν.

Στο Πεκίνο, το κυβερνόν μη εκλεγμένο κομμουνιστικό κόμμα λέγεται πως βρίσκεται σε κατάσταση πανικού.

«Υπάρχουν τώρα σοβαρές ανησυχίες για αποχώρηση ξένων εταιρειών από την Κίνα», αναφέρει κινεζική οικονομική πηγή.

«Αυτό που συζητήθηκε ιδιαίτερα είναι η ρήτρα στο οικονομικό πακέτο έκτακτης ανάγκης της Ιαπωνίας που ενθαρρύνει (και χρηματοδοτεί) την αποκατάσταση των αλυσίδων εφοδιασμού».

«Εάν δεν είχε χτυπήσει η πανδημία, η παρθενική κρατική επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping στην Ιαπωνία θα είχε τελειώσει με τον Xi να κηρύσσει με υπερηφάνεια μια «νέα εποχή»των Σινο-Ιαπωνικών σχέσεων.

Θα επευφημούσε τον Abe καθώς η Ιαπωνία θα προετοιμαζόταν για το επόμενο μεγάλο γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 ».

«Αντ ‘αυτού, τόσο το ταξίδι του Xi όσο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο έχουν αναβληθεί, και οι Σινο-Ιαπωνικές σχέσεις δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση » .

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα