Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο ΧΑΦΤΑΡ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΗΕ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε τηλεοπτική ομιλία τη Δευτέρα, ο Γενικός Διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβυης (LNA), ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, απευθύνθηκε στη Λιβύη για να ανακοινώσει ότι ο LNA θα αναλάβει τη διαχείριση των υποθέσεων της Λιβύης.

Ο Χατάρ άνοιξε την ομιλία του χαιρετώντας τους Λίβυους και τους Μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο για την έλευση του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Χαφτάρ εξέφρασε την εκτίμησή του στον λαό της Λιβύης για την υποστήριξή τους στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας στη μάχη τους κατά της τρομοκρατίας στη Λιβύη.

Ο Χατάρ σημείωσε ότι οι νίκες του LNA μέχρι σήμερα δεν θα ήταν δυνατές χωρίς την υποστήριξη του λαού της Λιβύης και τις πολλές θυσίες που έγιναν από αξιωματικούς και στρατιώτες για την ασφάλεια και την κυριαρχία της χώρας.

Στη συνέχεια, ο διοικητής του LNA ανακοίνωσε ότι η Πολιτική Συμφωνία της Λιβύης του ΟΗΕ (LPA) που υπεγράφη στο Skirhat του Μαρόκου το 2015 εχει ακυρωθει και δεν ισχύει πλέον.

Η πολιτική συμφωνία της Λιβύης που υπογράφηκε στο Skirhat του Μαρόκου, το 2015 ήταν μια διεθνής συμφωνία μεσιτείας του ΟΗΕ που επικύρωσε το GNA ως εκτελεστικό κλάδο της Λιβύης και άφησε τη νομοθετική εξουσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων (HoR) σύμφωνα με τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2014. Η LPA ίδρυσε επίσης το Ανώτατο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Χατάρ πρόσθεσε ότι το LNA θα αποδεχόταν την εντολή του λαού της Λιβύης να κυβερνήσει τη χώρα.

Είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα είναι στη διάθεση του Λιβυκού λαού και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανακουφίσουν τα δεινά του λαού υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανοικοδόμηση των κρατικών θεσμών και της κοινωνίας των πολιτών.

Στις τελικές του παρατηρήσεις, ο Χαφτάρ ορκίστηκε ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης θα συνεχίσει τη μάχη του για την απελευθέρωση της Λιβύης μέχρι το τέλος.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα