Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

"ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ" – ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σκίτσο που παρουσίαζε την Τουρκία να κρατάει από το χέρι την Ελλάδα που απεικονιζόταν ως μικρό παιδί απέσυρε το γερμανικό υπουργείο Υγείας μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. 

Η εικονογράφηση πληροφοριακού υλικού του γερμανικού υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό σε 16 γλώσσες, εμφάνιζε τη μαμά «Τουρκία», μια γυναίκα που συμβολίζει τη γειτονική χώρα να κρατάει από το χέρι το μικρό παιδάκι «Ελλάδα», ένα κοριτσάκι με την ελληνική σημαία, κάτι που προκάλεσε εύλογες απορίες.

Όπως ήταν αναμενόμενο μάλιστα προκάλεσε την αγανάκτηση πολλών χρηστών στο Twitter, που σχολίαζαν μεταξύ άλλων ότι «τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο στην Γερμανία μπορεί να βρεθεί».

Ακόμη και τούρκικοι λογαριασμοί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης γελούσαν ειρωνικά στην απεικόνιση της Ελλάδας ως μικρού παιδιού της Τουρκίας. Πόσω μάλλον που οι επιδόσεις της Τουρκίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας υστερούν κατά πολύ αυτών της Ελλάδας. 

To ατυχές σκίτσο – πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνοϊατρικού Κέντρου, συνόδευε ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό στους Γερμανούς πολίτες σε 16 διαφορετικές γλώσσες. 

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα