Ιαπωνία: Αγοράζει πυραύλους cruise JASSM-ER εμβέλειας 900+ χιλιομέτρων για τα αεροσκάφη της

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Σε μία ακόμα ενίσχυση της μαχητικής της ικανότητας θα προβεί η Ιαπωνία, εξοπλίζοντας τα F-15J και όχι μόνο με τους αμερικανικούς πυραύλους cruise AGM-158B JASSM-ER. Η ανακοίνωση της επικείμενης πώλησης βγήκε χθες, Δευτέρα 28 Αυγούστου, από την DSCA.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αμερικανικής μεριάς, η έγκριση της DSCA περιλαμβάνει 50 AGM-158B/B-2 Joint Air-to-Surface Standoff Missiles – Extended Range (JASSM-ER), άγνωστος αριθμός δεκτών GPS ανθεκτικών στις παρεμβολές για τους πυραύλους, JASSM Anti-jam Global Positioning System Receivers (JAGR), εκπαιδευτικοί πύραυλοι, υποστήριξη, ανταλλακτικά, βιβλιογραφία, εκπαίδευση και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για την χρήση των όπλων αυτών.

Το δυνητικό κόστος του συμβολαίου μπορεί να φτάσει τα 104 εκατομμύρια δολάρια, αν και μάλλον το τελικό κόστος θα είναι ακόμα πιο χαμηλό.

Ιαπωνία: Αγοράζει πυραύλους cruise JASSM-ER εμβέλειας 900+ χιλιομέτρων για τα αεροσκάφη της
A weapon Loader crew uploads a Joint Air-to-Surface Standoff Missile to an external pylon on a B-1B Lancer at Edwards Air Force Base, California, Dec. 2. The Lancer successfully conducted an external release demonstration of the JASSM using the pylon in the skies over Holloman Air Force Base, New Mexico, Dec. 4. (Air Force photo by Joshua Miller)

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι πύραυλοι προορίζονται για τα F-15J/DJ της Ιαπωνικής Πολεμικής Αεροπορίας αλλά δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά. Έτσι, πιθανοί φορείς των JASSM-ER μπορούν να είναι επίσης τα F-35, η Ιαπωνία έχει αγοράσει 147 F-35 (105 F-35A και 42 F-35B) ή ακόμα και τα F-2, αν οι AGM-158 πιστοποιηθούν σε αυτά.

Ολόκληρη την ανακοίνωση της DSCA μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Σχετικά με τους AGM-158 JASSM-ER

Σε γενικές γραμμές, ο JASSM είναι ένας μεγάλης εμβέλειας και χαμηλής διατομής ραντάρ (RCS) πύραυλος cruise. Ο JASSM-ER είναι έκδοση μεγάλης εμβέλειας του πυραύλου, η οποία ξεπερνάει τα 926 χιλιόμετρα. Για την καθοδήγησή του χρησιμοποιεί GPS και INS ενώ στην τερματική φάση αξιοποιεί έναν ερευνητή υπερύθρων (IIR) για τον εντοπισμό του στόχο, πετυχαίνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, με το CEP του να υπολογίζεται στα 3 μέτρα.

Μπορείτε να διαβάσετε για τον JASSM-ER αλλά και τις υπόλοιπες εκδόσεις του πυραύλου (JASSM και LRASM) εδώ.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Για περισσότερα άρθρα του Βασίλης Κ.

Copyright: NEMESIS HD Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου σε άλλα μέσα ενημέρωσης, social media κτλπ χωρίς σχετική άδεια). Χρησιμοποίηστε την κοινοποίηση.

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

IRIS-T/ AIM-2000: Ο πύραυλος «ξίφος» των Ελληνικών F-16 Block 52+Adv

Ο IRIS-T (AIM-2000) είναι ένας από το πιο εξελιγμένους...

Ναυτική Κυριακή: Σουηδικές Ελαφριές κορβέτες κλάσης Stockholm

Στο σημερινό άρθρο της στήλης μας «Ναυτική Κυριακή», θα...