Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Ιάπωνες Πεζοναύτες σε κίνηση ισχύος απέναντι στην Κίνα: Φόβοι Κισίντα για περιφερειακό πόλεμο

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν στρατιωτική άσκηση στο Τοκουνοσίμα (Tokunoshima), ένα νησί που βρίσκεται στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας. Αυτή η άσκηση, μέρος μιας ευρύτερης σειράς ασκήσεων που διήρκεσαν 11 ημέρες με το όνομα 05JX, σχεδιάστηκε για να δείξει την ετοιμότητα της Ιαπωνίας να υπερασπιστεί την επικράτειά της σε περίπτωση επίθεσης. Η άσκηση έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων με γειτονικές χώρες όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα.

Ιάπωνες Πεζοναύτες σε κίνηση ισχύος απέναντι στην Κίνα: Φόβοι Κισίντα για περιφερειακό πόλεμο
By PO1 Bradley Gee, identified by DVIDS, “The appearance of U.S. Department of Defense (DoD) visual information does not imply or constitute DoD endorsement.”

Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης απόβασης στο νησί, Ιάπωνες πεζοναύτες, χρησιμοποιώντας αμφίβια οχήματα, πραγματοποίησαν επίθεση για να ανακτήσουν το νησί που θεωρείται ευάλωτο σε εξωτερικές απειλές, ιδιαίτερα από την Κίνα. Ο στρατηγός Γιοσιχίντε Γιοσίντα (Yoshihide Yoshida), αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας, τόνισε τη σημασία αυτών των ασκήσεων για την επίδειξη της ικανότητας της Ιαπωνίας να ανταποκριθεί συλλογικά και αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε επίθεση.

Ιάπωνες Πεζοναύτες σε κίνηση ισχύος απέναντι στην Κίνα: Φόβοι Κισίντα για περιφερειακό πόλεμο
By Sgt Audrey Rampton, identified by DVIDS, “The appearance of U.S. Department of Defense (DoD) visual information does not imply or constitute DoD endorsement.”

Υπό τον Πρωθυπουργό (Φουμίο Κισίντα) Fumio Kishida, η Ιαπωνία έχει ξεκινήσει τη σημαντικότερη ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεών της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον Δεκέμβριο ο Κισίντα ανακοίνωσε αυτό το πλάνο με προϋπολογισμό 43,5 τρισεκατομμύρια γιεν (267 δισεκατομμύρια ευρώ) και την πρόθεση για διπλασιασμό των αμυντικών δαπανών σε διάστημα πέντε ετών. Αυτή η πρωτοβουλία αντανακλά τις ανησυχίες του Κισίντα, ο οποίος προειδοποίησε για μια πιθανή σύγκρουση παρόμοια με της Ουκρανίας, εάν η Κίνα, ενδεχομένως ενθαρρυνθεί από τις ενέργειες της Ρωσίας και επιτεθεί στην Ταϊβάν.

Ωστόσο, η στρατιωτική ενίσχυση της Ιαπωνίας αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, εν μέρει λόγω της πτώσης του γιεν φέτος. Αυτή η οικονομική πίεση οδήγησε σε περικοπές σε ορισμένους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας νέων αμερικανικών ελικοπτέρων Chinook.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Πρόσφατες εξελίξεις

00:02:23

Λουκασένκο: «Κανένα πρόβλημα μεταξύ Λευκορωσίας και Ουκρανίας» – Τι ανέφερε για τις δυνάμεις στα σύνορα

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο (Aleksandr Lukashenko) ανακοίνωσε...

Διαβάστε επίσης

M113: Το «παπάκι» του Ελληνικού Στρατού

Το M113 είναι ένα Τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ...

Πως το Πακιστάν απέκτησε πυρηνικά όπλα

Το Πακιστάν επί δεκαετίες δούλευε πάνω στο πυρηνικό πρόγραμμά...

NSM CDS: Το επάκτιο σύστημα άμυνας που συνεχώς «κερδίζει» νέους χρήστες

Τα επάκτια αντιπλοϊκά συστήματα όπως το NSM CDS αποτελούν...

Κλάσεις “Wasp” και “America”: Τα «μίνι αεροπλανοφόρα» των ΗΠΑ

Ένα «εργαλείο» του Αμερικανικού Ναυτικού που αρκετοί ξεχνάνε είναι...

Φώκλαντ: Η μάχη για την αεροπορική υπεροχή πάνω από τα νησιά

Ο Πόλεμος των Φώκλαντ μπορεί να θεωρηθεί μία από...

DEFEA 23: Η πρόταση της EODH για τον εκσυγχρονισμό των Leopard 2A4 (ASPIS-NG)

Σε προηγούμενη ανάλυση μας, είχαμε κάνει μια εκτενή αναφορά...

Εξελίξεις