Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Λευκορωσία ετοιμάζεται για πόλεμο – Δήλωση Λουκασένκο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Χρόντνα, Λευκορωσία – Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Χρόντνα, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία και την Λιθουανία, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε την ετοιμότητα της χώρας του για πιθανό πόλεμο, τονίζοντας ταυτόχρονα την επιθυμία του για ειρήνη. Στο πλαίσιο επίσκεψής του σε εργοτάξιο ενός υπό κατασκευή νοσοκομείου, ο Λουκασένκο δήλωσε πως ετοιμάζεται για πόλεμο επειδή θέλει ειρήνη.

«Μην πιστεύετε αυτούς που λένε ότι θέλουμε να πολεμήσουμε. Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο, το λέω ανοιχτά. “Αν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο”, δεν το σκέφτηκα εγώ αυτο, αλλά πολύ σωστά το λένε. […]Αν αυτοί (οι μη φιλικές χώρες) μας κατακρίνουν, να ξέρετε ότι κάνουμε το σωστό. Αν αρχίσουν να μας επαινούν, καταστραφήκαμε,» είπε συγκεκριμένα ο Λουκασένκο, συμπληρώνοντας πως ο στρατός της χώρας κάνει ασκήσεις και εξοπλίζεται.

Η Λευκορωσία ετοιμάζεται για πόλεμο - Δήλωση Λουκασένκο
Photo by president.gov.by

Παρ’ όλες τις πολεμικές προετοιμασίες, όμως, ξεκαθάρισε πως δεν έχει επιθετικές προθέσεις και έκανε έναν παραλληλισμό λέγοντας πως η Λευκορωσία σκάβει για να κάνει νοσοκομεία και άλλα έργα σε αντίθεση με την απέναντι πλευρά των συνόρων που σκάβει χαρακώματα: «Δεν απειλούμε κανέναν. Δεν θέλουμε τη γη κανενός άλλου. Με τη βοήθεια του Θεού θα καλλιεργήσουμε τη δική μας. Άλλωστε τώρα σκάβουμε τη γη κοντά στα σύνορα, όπως και αυτοί.

Μόνο που οι στόχοι μας είναι τελείως διαφορετικοί. Σκάβουν χαρακώματα, κάνουν οχυρώσεις ενάντια σε τανκς και άλλα πράγματα, επενδύουν σε επιθετικά όπλα. Και εδώ, διαθέτουμε τα δύο τρίτα του περιφερειακού προϋπολογισμού στον κοινωνικό τομέα. Θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα ειρηνικό μέλλον. Είμαστε αποφασισμένοι μόνο να αναπτυχθούμε,» δήλωσε ο Λευκορώσος Πρόεδρος αναφερόμενος προφανώς στην Πολωνία και τα άλλα νατοϊκά κράτη.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα