Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Η Ινδία προωθεί την συνεργασία με τον Ελληνισμό: Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια σημαντική εξέλιξη στο διεθνές διπλωματικό μέτωπο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Δρ. Κωνσταντίνος Κόμπος ολοκλήρωσε μια σειρά συναντήσεων στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη χθες, 23 Σεπτεμβρίου 2023. Οι συναντήσεις αυτές ήταν μέρος της εβδομάδας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερη προσοχή δώθηκε στην συνάντηση του με τον Ινδό ΥΠΕΞ.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κόμπος συμμετείχε σε διμερή συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του, Δρ. Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσάνκαρ (Subrahmanyam Jaishankar). Κύριο επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Ινδίας, μαζί με μια σειρά θεμάτων που κυριαρχούν στις διεθνείς υποθέσεις. Αυτή η συνάντηση σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο κρατών, που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε αυξημένη συνεργασία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου, της τεχνολογίας και της άμυνας.

Εκτός από τη συνάντησή του με τον Δρ. Jaishankar, ο Υπουργός Εξωτερικών Κόμπος συμμετείχε και σε συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Faisal bin Farhan Al-Saud. Αυτές οι κινήσεις υπογραμμίζουν τον ενεργό ρόλο της διπλωματίας της Κύπρου στην ενίσχυση των διεθνών σχέσεων.

Η Ελλάδα, έχει επίσης εμπλακεί ενεργά σε αυτές τις διπλωματικές προσπάθειες. Η τριμερής συμμαχία μεταξύ Κύπρου, Ινδίας και Ελλάδας θεωρείται στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας και της αμοιβαίας συνεργασίας. Η συμμαχία στοχεύει να αντιμετωπίσει κοινές ανησυχίες όπως η προκλητικότητα της Τουρκίας και να βελτιώσει την συνεργασία σε πολλούς άλλους κλάδους όπως η οικονομία και το εμπόριο.

Η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Κύπρου, Ινδίας και Ελλάδας αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην περιφερειακή δυναμική του έθνους μας καθώς η Ινδία είναι μια τεράστια δύναμη με πολύ μεγάλες δυνατότητες τόσο στον εμπορικό τομέα όσο και τεχνολικά και στρατωτικά.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα