Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Δύση, χαρακτηρίζοντάς την «αυτοκρατορία του ψεύδους». Η ομιλία του Λαβρόφ και η ενημέρωση του Τύπου που ακολούθησε ήταν γεμάτη κατηγορίες κατά των δυτικών εθνών, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην υποστήριξή τους προς την Ουκρανία.

Ο Λαβρόφ μίλησε για μη αναστρέψιμες αλλαγές που υφίσταται ο πλανήτης και για την εμφάνιση μιας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Τόνισε τον αγώνα μεταξύ της πλειοψηφίας που υποστηρίζει τη δίκαιη κατανομή του πλούτου και την πολιτισμική ποικιλομορφία, και μερικών που χρησιμοποιούν νεοαποικιακές μεθόδους για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους.

Προειδοποίηση Λαβρόφ για πυρηνικό πόλεμο
Photo by mid.ru, CC BY 4.0

Το επίκεντρο του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών ήταν κυρίως οι δυτικοί υποστηρικτές της Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ. Με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τη συνεχή στρατιωτική βοήθεια της Δύσης στο Κίεβο, ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται σε «άμεσο πόλεμο» με τη Ρωσία. Περιέγραψε την κατάσταση ως έναν υβριδικό πόλεμο, με τα δυτικά έθνη να χρησιμοποιούν τους Ουκρανούς ως «σανό».

Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε επίσης στην αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, αποδίδοντάς την σε εξαπάτηση. Η συμφωνία, από την οποία αποχώρησε η Ρωσία τον Ιούλιο, είχε επιτρέψει στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά δια θαλάσσης, παρακάμπτοντας τον ρωσικό αποκλεισμό.

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα