Connect with us

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Gowind 2500 HN: Η πιθανή κορβέτα του Πολεμικού Ναυτικού

GOWIND 2500 by NEMESISHD

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: NAVAL GROUP

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στο ΣΚΑΙ ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ξεκαθαρίζεται το θέμα των επιπλέον κορβετών τύπου Gowind απο την Γαλλία που θα πλαισιόσουν την συμφωνία για τις 3 + 1 νέες φρεγάτες Belharra HN του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε οτι σύντομα θα περιμένουμε καλα νέα στο θέμα προμήθειας κορβετών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός τους αγγίζει τις 4 κορβέτες συνολικά και αυτην την χρονική περίοδο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι συνομιλίες με την Γαλλία για την διαμόρφωση και τον τόπο ναυπήγησης τους.

Δύο ειναι οι πιθανές εκδόσεις των κορβετών:

  1. Gowind 2500
  2. Gowind 3100

Το πιο πιθανό για περιορισμό κόστους ειναι το Πολεμικό Ναυτικό να συζητά αυτην την στιγμή για την πρώτη εκδοσή που είναι η Gowind 2500.

STEALTH ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Σε αντίθεση με άλλες κορβέτες οι Gowind έχουν σχεδιαστεί για χαμηλή διατομή ραντάρ αποφευγοντάς τον εντοπισμό τους από εχθρικές δυνάμεις ακολουθώντας την λογική σχεδίαση των Belharra.

ΠΙΘΑΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η βασική έκδοση της Gowind που ίσως αποτελέσει την διαμόρφωση του Πολεμικού ναυτικού ή την βάση για επιπλέον όπλα περιλαμβάνει:

Κύριο όπλο: OTO Melara 76mm

Πυργίσκοι: 2x Nexter Narwhal 20mm

Αεράμυνα: 16x VL MICA ή διαφορετική διαμόρφωση με ESSM

Αντιπλοϊκοι : 8x MBDA MM40 Exocet

Τορπίλες: 2x τριπλούς τορπιλοσωλήνες

Το σύστημα ραντάρ, δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι ο τύπος που θα εξοπλίζει την δική μας παραγγελία αλλα σύμφωνα με την Αιγυπτιακή έκδοση των Gowind περιλαμβάνει ραντάρ 360 μοιρών και πιθανότατα θα είναι το SMART-S MK2 που φτάνει τα 250 χιλιόμετρα για αεροπορικούς στόχους, 80 χιλιόμετρα για στόχους επιφανείας και μπορεί να παρακολουθήσει ως 750 στόχους ταυτόχρονα σύμφωνα με την Thales που το παράγει.

Επιπλέον, το πλοίο πιθανότατα με βάση τις υπόλοιπες παραγγελίες θα περιλαμβάνει ECM ( σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων) αλλα και το σύστημα μάχης SETIS που θα μπορεί να συνεργαστεί άριστα με τις νέες φρεγάτες Belharra HN.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ – UAV

Οι Gowind 2500 διαθέτουν θέση για ελικόπτερο αλλα και μπορούν να φιλοξενήσουν ενα μικρό UAV αυξάνοντας κατακόρυφα τις δυνατότητες τους, με το αυστριακό CAMCOPTER S-100 να ταιρίαζει γάντι στον εξοπλισμό της, καθώς ηδη έχει εξοπλίσει τις Αιγυπτιακές Gowind 2500.

Υπενθυμίζουμε, οτι το Πολεμικό Ναυτικό εχει δοκιμάσει ηδη το UAS CAMCOPTER S-100 επιτυχώς και εχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του.

ΧΑΜΗΛΗ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ

Οι Gowind έχουν ενα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό καθώς δεν χρειάζονται πολυμελές πλήρωμα για να επιχειρήσουν. Συγκεκριμένα, θέλει περίπου 80 άτομα για να καταστεί το πλοίο επιχειρησιακό μαζί με το πλήρωμα του ελικοπτέρου.

ΑΝΘΥΠΟΒΡΥΧΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Οι Gowind εξοπλίζονται απο συρόμενο σόναρ πιθανόν CAPTAS VDS και σόναρ τροπίδας πιθανόν τύπου Kingklip Mk2 για τον εντοπισμό υποβρυχίων.

ΣΥΝΟΨΗ

Στο άρθρο αυτο προσπαθήσαμε να σας παρουσιάσουμε την πιθανή διαμόρφωση των Gowind 2500 που πιστεύουμε οτι συζητά το Πολεμικό Ναυτικό με την Γαλλία χωρίς όμως να μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα οτι αυτος ο εξοπλισμός δεν θα είναι διαφορετικός στην ελληνική έκδοση. Οι κορβέτες Gowind με τον εξοπλισμό τους και την stealth σχεδιασή τους κρίνονται ως οι πλέον κατάλληλες για περιπολίες στο Αιγαίο και όχι μόνο.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Comments

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Μπλίνκεν - Λαβρόφ | «Μονόδρομος η διπλωματία» λένε οι ΗΠΑ Συνάντηση Μπλίνκεν - Λαβρόφ | «Μονόδρομος η διπλωματία» λένε οι ΗΠΑ

Συνάντηση Μπλίνκεν – Λαβρόφ | «Μονόδρομος η διπλωματία» λένε οι ΗΠΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διπλωματικό άνοιγμα και «επίθεση» της Τουρκίας στο Ισραήλ Διπλωματικό άνοιγμα και «επίθεση» της Τουρκίας στο Ισραήλ

Διπλωματικό άνοιγμα και «επίθεση» της Τουρκίας στο Ισραήλ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία | Άγχος για τις δηλώσεις ΗΠΑ περί «μικρής εισβολής» Ουκρανία | Άγχος για τις δηλώσεις ΗΠΑ περί «μικρής εισβολής»

Ουκρανία | Άγχος για τις δηλώσεις ΗΠΑ περί «μικρής εισβολής»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Μαζί με την Ελλάδα σε οποιοδήποτε σενάριο και εξέλιξη» Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Μαζί με την Ελλάδα σε οποιοδήποτε σενάριο και εξέλιξη»

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Μαζί με την Ελλάδα σε οποιοδήποτε σενάριο και εξέλιξη»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Advertisement

Copyright © 2014-2021 NEMESISHD. All Rights Reserved

Connect
Translate »