ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΩΣΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Απο SU35, S400 μέχρι Υποβρύχια

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι ως κύριο θέμα συζήτησης κατα την διάρκεια των συνομιλιών του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν οι S400 αλλα και η συνεργασία σε άλλους αμυντικούς τομείς.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε οτι μίλησαν για την δεύτερη προμήθεια αντιαεραπορικών συστοιχιών τύπου S-400 από τη Ρωσία, την ανάπτυξη συνεργασίας στον ναυπηγικό και αεροπορικό τομέα καθώς επίσης εξέφρασε το ενδιαφέρον της Τουρκίας για αγορά μαχητικών τύπου SU-35, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Η συνάντηση των προέδρων Τουρκίας και Ρωσίας πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου στο Σότσι εν μέσω νέων εντάσεων στην περιοχή της Ιντλίμπ στην Συρία αλλα και της κρίσης με τις ΗΠΑ αφού ο Ερντογάν εξέφρασε την απογοήτευση του για την συνεργασία με τον Μπάιντεν.

“Είχαμε ακόμη την ευκαιρία να συζητήσουμε λεπτομερώς τους τρόπους συνεργασίας στην ανάπτυξη και αγορά μαχητικών και μηχανών αεροσκαφών”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η Τουρκία ενδέχεται να συνεργαστεί με τη Ρωσία και στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας και στην ανάπτυξη υποβρυχίων.

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με τη Sabah, πήγε και την κόντρα με τις ΗΠΑ ενα βήμα παραπέρα δηλώνοντας ότι η συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400 άξιζε παρά τις τριβές που προκάλεσε με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Νομίζω ότι άξιζε τον κόπο. Μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνά μας με τον τρόπο που θέλουμε”, δήλωσε.

NEMESISHD.GR – Η αντιγραφή του κειμένου απαγορεύεται χωρίς σχετική άδεια.

Share