Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Στο ΓΕΑ η Airbus με νέες πληροφορίες για 2 τύπους ελικοπτέρων που κατασκευάζει

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ζήτησε νέες πληροφορίες και ενημέρωση από την Airbus για δύο ελικόπτερα που το ενδιαφέρουν (H175M και H225M).

Η Πολεμική Αεροπορία από ότι φαίνεται δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θέλει να εντάξει UH-60 Black Hawk στο δυναμικό της και ερευνά και άλλες λύσεις που ενδεχομένως πληρούν τις επιχειρησιακές απαιτήσεις της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

«Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας «Airbus», κ. Baudoin Marraud des Grottes (Head of Sales, Western Europe Region), κ. Le Barbenchon (Military Missions Marketing Airbus) και κ. Γεώργιου Χριστοφορίδη (Military Business Advisor) με αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΑ.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παροχή νέων πληροφοριών αναφορικά με τα ελικόπτερα H175M και H225M που κατασκευάζει η εταιρεία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Airbus έχει ξανα βρεθεί στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας τους προηγούμενους μήνες για να ενημερώσει για τα ελικόπτερα που προσφέρει. Επίσημα, η Airbus προσφέρει 6 σχέδια ελικοπτέρων που μπορούν να αναλάβουν αποστολές έρευνας και διάσωσης. Αυτά είναι τα H160M, H175M, AS565 MBe, NH-90 (στην έκδοση NFH), H215M και H225M.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα