Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΓΔΠΕΑΔΣ: «Εξαιρετικό το επίπεδο της Ελληνο-Σερβικής συνεργασίας»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του ΥΠΕΘΑ Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, στο πλαίσιο των διμερών αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2022, τηλεδιάσκεψη εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτικής Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας της Σερβίας κ. Bredrag Bandic.

Κύρια αντικείμενα της συζήτησης αποτέλεσαν αφενός η ενίσχυση των διμερών αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας και αφετέρου το περιβάλλον ασφαλείας στα Βαλκάνια, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

ΓΔΠΕΑΔΣ: «Εξαιρετικό το επίπεδο της Ελληνο-Σερβικής συνεργασίας»
PHOTO: ΓΔΠΕΑΔΣ

Αρχικά και οι δύο αξιωματούχοι αναγνώρισαν το εξαιρετικό επίπεδο της Ελληνο – Σερβικής Συνεργασίας σε όλους τους τομείς, ενώ στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε:

• Στην εμβάθυνση των διμερών αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας.

• Στις επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ανατολικής Ευρώπης και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια και την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.

• Στην κατάσταση ασφαλείας στα Δυτικά Βαλκάνια, σημείο στο οποίο ο Δρ. Μπαλωμένος επισήμανε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας και τις προσπάθειες από μέρους της, προσέγγισης των μουσουλμανικών πληθυσμών των Βαλκανίων.

• Στην τρέχουσα κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και κατά πόσο επηρεάζει την γενικότερη σταθερότητα και ασφάλεια των Βαλκανίων.
• Στην ανάλυση των κοινών διμερών προκλήσεων και απειλών ασφαλείας.

Κλείνοντας, τονίσθηκε από κοινού, ότι η μακροχρόνια σχέση των δύο χωρών, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την περιοχή των Βαλκανίων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα