Η Γαλλία προσφέρει 2 Φρεγάτες ως ενδιάμεση λύση εάν επιλεχθούν οι Belharra | La Tribune

Η Γαλλία προσφέρει 2 Φρεγάτες ως ενδιάμεση λύση εάν επιλεχθούν οι Belharra | La Tribune

Σύμφωνα με την La Tribune η Γαλλία ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της Ελλάδας για την ενδιάμεση λύση που έχει τεθεί ως απαραίτητη προυπόθεση απο τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για την επιλογή των νέων φρεγατών.

Η Γαλλία σύμφωνα με την εφημερίδα βρήκε μια λύση, η οποία θα μπορούσε να ικανοποιήσει την Ελλάδα και δεν θα ενοχλεί πάρα πολύ το γαλλικό ναυτικό. Σε αυτό το πλαίσιο, η Naval Group έκανε πρόσφατα την προσφορά της στην Ελλάδα.

Η Υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων Florence Parly αναμένεται επίσης την Πέμπτη στην Αθήνα.

Η Γαλλία είχε αρχικά εξετάσει το ενδεχόμενο να μεταβιβάσει φρεγάτες τύπου La-fayette στην Ελλάδα, αλλά αυτή η λύση θα στερούσε δυνατότητες απο το Γαλλικό ναυτικό και απορρίφθηκε οποιαδήποτε συζήτηση τοσο για FREMM οσο και για τις La-Fayette.

Έτσι, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές της La Tribune, η Γαλλία προτίθεται να δώσει δωρεάν στο ελληνικό ναυτικό μια φρεγάτα Cassard class (Type F70 AA) και μία Georges Leygues class (Type C70 AS or Type F70 AS).

H Φρεγάτα "Jean Bart" που προσφέρει η Γαλλία σύμφωνα με την La-Tribune
H Φρεγάτα “”Latouche-Tréville” που προσφέρει η Γαλλία σύμφωνα με την La-Tribune

Συγκεκριμένα, το “Jean Bart” που ειδικεύεται στον αντι-αεραπορικό πόλεμο και το “Latouche-Tréville” που ειδικεύεται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

Το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό θα παραδώσει τα δύο πλοία του στην Naval Group, εάν αποφασιστεί από την Ελλάδα η λύση της FDI με τα πλοία να μεταβιβάζονται οσο πιο γρήγορα γίνεται στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Το ελληνικό ναυτικό σύμφωνα με την La Tribune, έχει ήδη εξετάσει σε επίσκεψη του στην Γαλλία τις δύο φρεγάτες και δήλωσε οτι τα συμπερασματά του ειναι αρκετά ευχάριστα από την κατάσταση των δύο πλοίων.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »