Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΡΕΓΑΤΑ MMSC: Η Πιθανή αγορά του Πολεμικού Ναυτικού

ΦΡΕΓΑΤΑ MMSC: Η Πιθανή αγορά του Πολεμικού Ναυτικού

Η φρεγάτα πολλαπλών ρόλων (MMSC) είναι το πολεμικό πλοίο που περιλαμβάνει η Αμερικανική πρόταση προς το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας για την επιλογή της νέας φρεγάτας του.

Σύμφωνα με το επίσημο site της Lockheed Martin οι φρεγάτες MMSC δίνατε να τροποποιηθούν για τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Συγκεκριμένα αναφέρει “Η διαμόρφωση των δυνατοτήτων του πλοίου έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες των πελατών. Εάν το Πολεμικό Ναυτικό μιας χώρας έχει ανάγκη από περισσότερες αντι-αεροπορικές ή ανθυποβρυχιακές  δυνατότητες, ο σχεδιασμός του πλοίου μπορεί να μετατραπεί αντίστοιχα, ώστε να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες. Μπορεί στην ουσία να είναι ένα πλοίο κατά παραγγελία του ΠΝ.”

Κατα την διάρκεια συνέντευξης του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στην εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” ο πρέσβης δήλωσε:

«Δεν πουλάμε απλώς μέταλλο! Η αμερικανική πρόταση για φρεγάτες που θα εξοπλίσουν το ελληνικό πολεμικό ναυτικό είναι μια πλατφόρμα που θα βοηθήσει στην περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ» υπογράμμισε ο Τζέφρι Πάιατ.

Απαραίτητη προυπόθεση όμως οπως ειχε δηλώσει ο κ.Τζέφρι Πάιατ ειναι αποστολή της λεγόμενης LOR (Letter of Request), μιας μη δεσμευτικής επιστολής προς την Ουάσιγκτον στην οποία το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας θα ζητά επίσημα τις τιμές και την διαθεσιμότητα των MMSC της Lockheed Martin. 

«Η LOR θα ξεκλειδώσει την αμερικανική πρόταση» είπε συγκεκριμένα ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Η Lockheed Martin έχει δηλώσει επανελλημένα οτι οι Φρεγάτες μπορούν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα είτε όλες είτε ενας αριθμός απο αυτές δηλώνοντας οτι μια τέτοια κίνηση θα στηρίξει σε τεράστιο βαθμό και την Ελληνική οικονομία.

Επίσης η εταιρεία δεσμεύεται οτι τα ελικόπτερα MH-60R που προμηθεύεται η Ελλάδα για ρόλους ανθυποβρυχιακού χαρακτήρα ειναι απολύτος συμβατά με τις φρεγάτες τύπου MMSC που προσφέρει η Lockheed Martin.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Φρεγάτας δεν εχουμε σαφείς πληροφορίες για την πρόταση που συζητά η Lockheed με την Ελλάδα καθώς οπως είπαμε και πριν:

“Η διαμόρφωση των δυνατοτήτων του πλοίου έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες των πελατών. Εάν το Πολεμικό Ναυτικό μιας χώρας έχει ανάγκη από περισσότερες αντι-αεροπορικές ή ανθυποβρυχιακες  δυνατότητες, ο σχεδιασμός του πλοίου μπορεί να μετατραπεί αντίστοιχα, ώστε να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες. Μπορεί στην ουσία να είναι ένα πλοίο κατά παραγγελία του ΠΝ.”

Σύμφωνα όμως με την ιδια την εταιρεία ως γενικός εξοπλισμός ειναι αυτός που ακολουθεί:

H Φρεγάτα MMSC χρησιμοποιεί το σύστημα διαχείρισης μάχης COMBATSS-21, κατασκευασμένο από τη βιβλιοθήκη λογισμικού του προηγμένου Αμερικανικού συστήματος μάχης Aegis. 

Ένα πυροβόλο όπλο καταστρώματος Mk110 57mm και SeaRAM. ‎Το SeaRAM συνδυάζει το ραντάρ και το ‎‎ηλεκτρονικό‎‎ σύστημα του ‎‎Phalanx CIWS‎‎ με έναν εκτοξευτή RAM 11 πυραύλων ολοκληρώνοντας το σύστημα εγγύης αντιαεραπορικής προστασίας για την αντιμετώπιση απειλών που πλησιάζουν σε μικρό βεληνεκές.‎

PHOTO: Lockheed Martin

H MMSC ειναι οπλισμένη με 8 Harpoon, με 8 κελιά τύπου Mk41 ικανά να φέρουν έως και 32 RIM162 Evolved SeaSparrow Missiles (ESSM) ή 8 SM2 ή 8 RUM-139 VL-ASROC, είναι επίσης εξοπλισμένες με το αμυντικό σύστημα εναντίον τορπιλών AN/SLQ-25 ενα ρυμουλκούμενο αντίμετρο εναντίον τορπιλών.

Διαθέτει ραντάρ τυπου TRS-4D με μάξιμουμ εμβέλεια τα 250 χιλιόμετρα και μπορεί να παρακολουθήσει έως και 1000 στόχους ταυτόχρονα.

Διαθέτει υπόστεγο για ένα ελικόπτερο, σκάφος ειδικών επιχειρήσεων & έχει δυνατότητα να μπορεί να φτάσει ταχύτητες άνω των 30 κόμβων λόγο χρήσης συστήματος πρόωσης water jet.

Το συγκεκριμένο σύστημα ομως θεωρείτε αρκετά αναξιόπιστο με πολλές βλάβες να εχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια στα πλοία κλάσης LCS οπου πάνω σε αυτα έχουν αναπτυχθεί και οι MMSC.

Comments

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τουρκία για κυρώσεις Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τουρκία για κυρώσεις

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τουρκία για κυρώσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας - Επικοινωνία με Ινδό ΥΠΕΞ Σημαντική ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας - Επικοινωνία με Ινδό ΥΠΕΞ

Σημαντική ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας – Επικοινωνία με Ινδό ΥΠΕΞ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκαθαρίζει για East Med ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης Ξεκαθαρίζει για East Med ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης

Ξεκαθαρίζει για East Med ο Νίκος Αναστασιάδης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αναβάθμιση των PATRIOT από την INTRACOM DEFENSE ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αναβάθμιση των PATRIOT από την INTRACOM DEFENSE

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αναβάθμιση των PATRIOT από την INTRACOM DEFENSE

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Advertisement

Copyright © 2014-2021 NEMESISHD. All Rights Reserved

Connect
Translate »
day
night