Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

“ΝΑΥΑΓΙΟ” ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Οι Τούρκοι τα θέλουν όλα!

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε το “ναυάγιο” των διαπραγματεύσεων για την λύση του Κυπριακού, αφού η Τουρκία και το τσιράκι της ο Τατάρ δεν έκαναν πίσω απο αυτο το αίσχος που ονομάζουν ως λύση “την λύση 2 κρατών”

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Δεν έχουμε βρει ακόμα κοινό έδαφος για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για λύση, αλλά δεν τα παρατώ. Η δική μου εντολή είναι σαφής.

Να παλέψω για την ασφάλεια και την ευημερία των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων που αξίζουν να ζήσουν μαζί. Έτσι συμφωνήσαμε ότι θα γίνει στο μέλλον ακόμη μία συνάντηση των 5+1 με την προοπτική να εξασφαλίσουμε κοινό έδαφος για συνομιλίες.

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε για να προχωρήσει αυτή την προσπάθεια και να εξασφαλίσουμε θετικά αποτελέσματα» κατέληξε η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Η Κύπρος και η Ελλάδα στάθηκαν εμπόδιο στα Τουρκικά σχέδια με πληροφορίες να αναφέρουν και έντονο εκνευρισμό της Τουρκίας για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Γρήγορη πλοήγηση

Τελευταίες εξελίξεις

Μακρόν: «Τριπλή υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη»

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο - Η σύγχρονη Ευρώπη αντιμετωπίζει μια...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πιθανό εμπάργκο της Τουρκίας σε Ισραήλ – «Ερντογάν είσαι δικτάτορας» λέει ο Israel Katz

Εμπάργκο στο Ισραήλ πιθανότατα ξεκίνησε η Τουρκία, καθώς, σύμφωνα...

Διαβάστε ακόμα