32.1 C
Athens
Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΦΡΕΓΑΤΕΣ SIGMA 11515: Η Πιθανή αγορά του Πολεμικού Ναυτικού | ΑΝΑΛΥΣΗ

ΦΡΕΓΑΤΕΣ SIGMA 11515: Η Πιθανή αγορά του Πολεμικού Ναυτικού | ΑΝΑΛΥΣΗ

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Στο ΓΕΣ η υποστήριξη κινητήρων των NH90

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε την συνάντηση που είχε...

Βόρεια Συρία: Τουρκικό κονβόι τεθωρακισμένων εισήλθε στην ‘Αιν Ίσσα

Ο Τουρκικός στρατός στέλνει ενισχύσεις στην Συρία και συγκεκριμένα...

Είναι ο Ερντογάν άρρωστος και τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα;

Ξεκίνησε ξανά ένα μπαράζ φημολογιών ότι ο Ερντογάν είναι...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπό κράτηση στην Τουρκία Ρωσικό πλοίο με Ουκρανικά σιτηρά

Σύμφωνα με έναν Ουκρανό αξιωματούχο και ένα έγγραφο που...

Η κλάση Sigma είναι μια ολλανδικής κατασκευής οικογένεια ναυτικών σκαφών, σχεδιασμένη από τον Όμιλο Damen.

Η Ολλανδία μέσω της DAMEN μπαίνει δυναμικά στο διαγωνισμό φρεγάτων του Πολεμικού Ναυτικού με τις φρεγάτες SIGMA 11515 που αποτελούν σύμφωνα με το Navalnews.com μέρος μιας ευρύτερης προσφοράς της Damen σε συνεργασία με την Thales Nederland αλλα και με την υποστήριξη της Ολλανδικής κυβέρνησης.

Ο Διευθυντής Ναυτικής Υποστήριξης Πωλήσεων της Damen Naval κατα την διάρκεια συνέντευξης του στο NavalNews ξεκαθαρίσε πολλά πράγματα για την Ολλανδική συμμετοχή.

Ανέφερε, οτι και οι 4 SIGMA 11515 μπορουν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα με ολοκληρωμένο πακέτο προετοιμασίας της υποστήριξης του κύκλου ζωής των τεσσάρων νέων φρεγατών.

Οι SIGMA 11515 ερχονται επίσης με ολοκληρωμένο πακέτο ενδιάμεσης λύσης, μάλιστα δίνοντας δύο επιλογές για το Πολεμικό Ναυτικό και περιλαμβάνουν:

Πρώτη επιλογή, δωρεά Δύο πλοίων κλάσης Karel Doorman που προσφέρονται στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό απευθείας από την ολλανδική κυβέρνηση

Η Δεύτερη επιλογή αποτελεί την ναυπήγη Δύο SIGMA 10514 οπου ο χρόνος κατασκευής αυτών, θα είναι πολύ σύντομος.

Ο Διευθυντής Ναυτικής Υποστήριξης Πωλήσεων της Damen τόνισε οτι οι προσφορές μεταχειρισμένων σκαφών απο αλλες χώρες δεν είναι η λύση καθώς πιθανότατα θα πρέπει επίσης να προσαρμοστούν και να εκσυγχρονιστούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και τα τελευταία τεχνικά πρότυπα ενω με την γρήγορη νέα ναυπήγηση πλοίων τα ζητήματα αυτα λύνονται αμέσως.

Όσον αφορά την δύναμη πυρός του πλοίου SIGMA 11515:

Η Φρεγάτα ειναι εξοπλισμένη με Ραντάρ APAR που δεν ξέρουμε ακριβώς ποιο τύπο θα διαθέσουν οι Ολλανδοί καθώς δεν γνωρίζουμε αν ειναι έτοιμη η έκδοση Block2 οποτε παραθέτουμε τις πιθανές εμβέλειες:

Αν εξοπλιστεί με Ρανταρ APAR Block 1 η εμβέλεια ειναι 150 χιλιόμετρα

Αν εξοπλιστεί με Ρανταρ APAR Block 2 που είναι και το πιο πιθανό, η εμβέλεια μπορεί να αυξηθεί χωρίς να έχουμε διαθέσιμες περαιτέρω επίσημες λεπτομέρειες.

Ο Οπλισμός του περιλαμβάνει 2 εκτοξευτήρες τύπου Mk41 VLS ικανούς να φέρουν 16 δηλαδή 2 * 8 κελιά  οπλισμένα με 64 ESSM (RIM-162) με option για προσθήκη 2 ακόμα που θα ανεβάσουν τα κελιά σε 32, ένα κύριο πυροβόλο 76 mm, τουλάχιστον δύο Narwhal 20mm και απο αντιπλοικούς μπορεί να φέρει 8 πυραύλους NSM ή εναλλακτικά 8 Harpoon.

Μπορεί να φιλοξενήσει και τα νέα ελικόπτερα τύπου MH60R που εχει παραγγείλει το Πολεμικό Ναυτικό και τα S-70B Aegean Hawk που διαθέτουμε ήδη.

Το πλοίο διαθέτει σύστημα εγγύς προστασίας τύπου RAM και μπορει το όλο σχέδιο σύμφωνα με την DAMEN να τροποποιηθεί με επιπλέον όπλα ανάλογα τις ανάγκες του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η πρόταση της DAMEN θεωρείται απο τις πιο σοβαρές που μεχρι τώρα εχουν προταθεί στο Ελληνικό Ναυτικό με σημαντικό πλεονέκτημα οτι η Ολλανδία μπορεί να δώσει λύση στο προβλημα που εχει δημιουργηθεί με το χρονικό ορίζοντα παράδοσης των πλοίων, καθώς διαθέτει αρκετα ναυπηγεία για να δώσει τα νεα πλοία αλλα και την δεύτερη επιλογή μέσης λυσης σε σύντομο χρονικο διάστημα.

Το αρθρο ενδέχεται να μην περιλαμβάνει ολοκληρο τον εξοπλισμό της SIGMA 11515 καθώς δεν υπάρχουν δημόσια αλλες πληροφορίες για την πρόταση διαμόρφωσης του Ελληνικού ΠΝ προς το παρόν.

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ