ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ | ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ DEFENDER-EUROPE 21

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ | ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ DEFENDER-EUROPE 21

Η τεράστια άσκηση ” DEFENDER EUROPE 2021 ” του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εν μέσω μαχών στο Ντονμπάς αλλα και κλιμάκωσης με την Ρωσία στην Ουκρανία.

Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί για τις ΗΠΑ ενα απο τα κύρια λιμάνια ταχείας ανάπτυξης δυνάμεων στα Βαλκάνια και μέχρι τον Μαίο θα εχουν μεταφερθεί μέσω του Ελληνικού Λιμανιού:

  • 110 ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού τύπου Black Hawk,
  • 25 επιθετικά ελικόπτερα τύπου Apache,
  • 10 Chinook,
  • άρματα μάχης και συνολικά πάνω από 1800 οχήματα

Μιλώντας σε διαδικτυακό φόρουμ της Ένωσης Αμερικανικού Στρατού, ο στρατηγός Christopher Cavoli, διοικητής των αμερικανικών στρατευμάτων σε Ευρώπη και Αφρική, δήλωσε ότι ο τελικός προγραμματισμός της άσκησης, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη της άνοιξης προς αρχές καλοκαιριού, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Defender-Europe 21, υπό τη διοίκηση του Αμερικανικού Στρατού Ευρώπης και Αφρικής, κινητοποιεί τουλάχιστον 28.000 στρατεύματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και 25 συμμάχους και εταίρους του ΝΑΤΟ. Θα συμμετάσχουν επίσης η Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ, με τον 6ο Στόλο να αποτελεί κύριο πυλώνα της άσκησης

Σύμφωνα με τον στρατηγό, σημαντικό ρόλο θα έχουν η Ρουμανία, η οποία αναπτύσσει μια Πολυεθνική Μεραρχία και η Βουλγαρία, η οποία παραλαμβάνει αμερικανικά προηγμένα συστήματα αεράμυνας.

Ο στρατηγός πρόσφατα έθεσε υπό τον έλεγχο του και τα αφρικανικά στρατεύματα εκτός από τα ευρωπαϊκά, μια αλλαγή πολύ σημαντική, η οποία θα κάνει τη διαφορά στη φετινή άσκηση καθώς όπως ο ίδιος έιπε του επιτρέπει να “σκέφτεται ημισφαιρικά” για την ασφάλεια που συμπίπτει επίσης με τις ανησυχίες των Νοτιοευρωπαίων συμμάχων από την Πορτογαλία έως τη Μαύρη Θάλασσα.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »