ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Νέες συλλήψεις Ερντογάν | ΤΟΥΡΚΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΡΟΣ: Νέες συλλήψεις Ερντογάν | ΤΟΥΡΚΙΑ

Η αστυνομία και οι μονάδες χωροφυλακής της Τουρκίας συνέλαβαν 150 μέλη του τουρκικού στρατού, που κατηγορούνται ότι είχαν δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Συνολικά, 184 εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από τον γενικό εισαγγελέα Σμύρνης μετά από έκκληση της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας, Anadolu.

Επιχειρήσεις για τη σύλληψη των υπόπτων, πραγματοποιήθηκαν σε 53 από τις 81 επαρχίες της χώρας.

39 από τους υπόπτους που συνελήφθησαν υπηρετούσαν στο στρατό ξηράς, 97 στην αεροπορία, 6 στο ναυτικό και 4 στη γενική διοίκηση χωροφυλακής.

Σύμφωνα με το Anadolu, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών παρέθεσε στον εισαγγελέα καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορούμενων που πραγρατοποιούνταν από καρτοτηλέφωνα, όπως συνηθίζει να επικοινωνεί η οργάνωση Gulen, καθώς και μαρτυρίες πληροφοριοδοτών.

Η Τουρκία έχει απολύσει περισσότερους από 120.000 δημόσιους υπαλλήλους για φερόμενους δεσμούς με την οργάνωση και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί από όταν έγινε η απόπειρα του πραξικοπήματος.

Share
Translate »