Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η FINCANTIERI ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ | Πιθανή σύνδεση με αμερικανικές φρεγάτες

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι ο ιταλικός όμιλος Fincantieri έκδήλωσε ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας.

«Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα στη διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους Ναυπηγείων στον κόσμο, ο όμιλος Fincantieri, εξέφρασε γραπτώς το ενδιαφέρον του να ξεκινήσει τη διαδικασία για να συμμετάσχει στην προσπάθεια εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε συνεργασία με την ΟNEX.

H Ελληνική κυβέρνηση καλωσορίζει αυτή την πρόταση και χαιρετίζει αυτό το εγχείρημα. Η Ελλάδα για να έχει ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία χρειάζεται και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε σταθερά με τα Ναυπηγεία της Σύρου, του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας ώστε να φτιάξουμε επιτέλους ξανά μια ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα για την οποία όλοι οι Έλληνες θα είμαστε πολύ υπερήφανοι». δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζουμε οτι ο Νίκος Δένδιας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ εξέφρασε στον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν το ενδιαφέρον της Ελλάδας για συμμετοχή στο πρόγραμμα κατασκευής της νέας αμερικανικής φρεγάτας FFG-62 η οποία κατασκευάζεται σε συμπαραγωγή με τη Fincantieri.

Κατά συνέπεια, το ενδιαφέρον του ιταλικού ομίλου για τα ναυπηγεία υπάρχει πιθανότητα να συνδέεται και με την πρόθεσή μας να συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα των FFG-62 ή με τις νέες πιθανές κορβέτες του ΠΝ.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα