Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Falcon Eye 3: Έρχονται F-15 της Σαουδικής Αραβίας στην Σούδα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Aραβίας θα λάβει μέρος στην επικείμενη κοινή άσκηση γνωστή ως Falcon Eye 3, που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σούδα. Η άσκηση αυτή προγραμματίζεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στις 9 Νοεμβρίου.

Ο αναπληρωτής διοικητής της Βασιλικής Σαουδικής Πολεμικής Αεροπορίας (RSAF), Υποπτέραρχος Talal Al-Ghamdi, δήλωσε σύμφωνα με το ArabNews ότι η Falcon Eye 3 είναι από τις πιο υποσχόμενες διμερείς αεροπορικές ασκήσεις για τη Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας.

Ο διοικητής της Σαουδικής αποστολής που συμμετέχει στην άσκηση, Σμήναρχος Khalifa Al-Enezi, δήλωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας συμμετέχει στην άσκηση με αριθμό μαχητικών αεροσκαφών F-15 μαζί με όλον τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό.

Ανέφερε επίσης ότι η άσκηση αυτη στοχεύει στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της σαουδαραβικής πολεμικής αεροπορίας και την ενίσχυση του βαθμού μαχητικής ετοιμότητας.

Η προηγούμενη άσκηση πραγματοποιήθηκε με το όνομα Falcon Eye 2 στην οποία εκπαιδεύτηκαν οι αεροπορικές δυνάμεις Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας τον Μάιο του 2021. Για την άσκηση είχαν μεταστάθμευσει στην Αεροπορική Βάση King Faisal της Σαουδικής Αραβίας, 4 μαχητικά αεροσκάφη F-16 C/D Block 50 και το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης της 341 Μοίρας.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα