Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Υπογραφή FOS για τα ιπτάμενα ραντάρ της ΠΑ (EMB-145H) και όχι μόνο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, η Ελλάδα, σύμφωνα με την Embraer, υπέγραψε επιτέλους τη συμφωνία εν συνεχεία υποστήριξης (FOS) για τα ιπτάμενα ραντάρ (ERJ-145 AEW&C/ΕΜΒ-145Η) της Πολεμικής Αεροπορίας και το κυβερνητικό αεροσκάφος (ERJ-135LR) δίνοντας έτσι πνοή σε αυτά τα πολύ σημαντικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης της πατρίδας μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Η Embraer θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης μέσω της σύμβασης Follow On Support Agreement (FOS) που υπεγράφη πρόσφατα για τον στόλο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ενός ERJ-135LR και τεσσάρων ERJ-145 AEW&C. Η σύμβαση καλύπτει ανταλλακτικά, επισκευές, συντήρηση και τεχνικές υπηρεσίες για τα πέντε αεροσκάφη Embraer που χρησιμοποιούνται σήμερα από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Υπογραφή FOS για τα ιπτάμενα ραντάρ της ΠΑ (EMB-145H) και όχι μόνο
Photo by haf

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι στην ευχάριστη θέση να υπογράψει αυτή τη σύμβαση με την Embraer. Επιχειρούμε με το αεροσκάφος από τον Ιανουάριο του 2000 και βασιζόμαστε στην εξαιρετική υποστήριξη από την Embraer. Με τη Συμφωνία Follow On Support, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την ετοιμότητα και τη διαθεσιμότητα του στόλου της», δήλωσε ο επιτελάρχης της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Κωνσταντίνος Κλενιάτης.

«Η Embraer είχε την τιμή να επιλεγεί από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για αυτή τη σύμβαση, γεγονός που καταδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στην πλατφόρμα και την υποστήριξή μας. Η λύση μας είναι πολύ ανταγωνιστική και η απόφαση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για αυτό το συμβόλαιο ενισχύει μια παγκόσμια τάση, με τους πελάτες μας να αναζητούν μια ολοκληρωμένη λύση υποστήριξης», δήλωσε ο Carlos Naufel, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Embraer Services & Support.

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει ένα ειδικό πρόγραμμα συγκέντρωσης ανταλλακτικών για πελάτες στρατιωτικού υλικού της Embraer, στο οποίο το κόστος του αποθέματος μοιράζεται μεταξύ των πελατών που αγοράζουν την υπηρεσία. Αυτός είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για τα ERJ-135/145, τα Legacy 600/650 και τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C) που λειτουργούν από ένοπλες δυνάμεις και κυβερνητικούς πελάτες. Το πρόγραμμα λειτουργεί για περισσότερα από 15 χρόνια και παρέχει μια αποτελεσματική και αποδοτική υπηρεσία που αντανακλά τη δέσμευση της Embraer για υπεροχή καθώς όσο περνούν τα χρόνια το πρόγραμμα επέτρεψε τη διαθεσιμότητα πόρων υψηλής αξίας, υποστήριξης και υπηρεσιών ανταλλαγής εξαρτημάτων».

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα