ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΝΔΙΑ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ: Τη Δευτέρα οι εξελίξεις για την ολοκλήρωση της ΑΟΖ; | ΕΚΤΑΚΤΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΝΔΙΑ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ: Τη Δευτέρα οι εξελίξεις για την ολοκλήρωση της ΑΟΖ; | ΕΚΤΑΚΤΟ

Ξαφνική επίσκεψη στην Αίγυπτο και στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 8 Μαρτίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να συναντηθεί με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι στο Κάιρο, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί στη Λευκωσία με τον ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Επιπλέον, είναι πιθανό να έχει συνάντηση και με την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, η οποία θα βρίσκεται επίσης στη Λευκωσία.

Η απεσταλμένη του ΟΗΕ θα επισκεφθεί την Τετάρτη την Αθήνα, στο πλαίσιο των επαφών της πριν από την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Καθόλου δεν θα μας εξέπληττε αν η συνάντηση αυτή των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Αιγύπτου κατέληγε σε νέα οριοθέτηση ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Αμντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι. Όπως αναφέρθηκε, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα ενέργειας και Ανατολικής Μεασογείου.

Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να ανταλλάξει απόψεις με τον Αιγύπτιο πρόεδρο για περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αλ-Σίσι τόνισε τη φιλοδοξία της Αιγύπτου να προωθήσει διάφορες πτυχές αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας, ιδίως σε τομείς όπως η οικονομία, η ασφάλεια και το στρατιωτικό πεδίο.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »