Επιπλέον 30 RAFALE για την Αίγυπτο | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επιπλέον 30 RAFALE για την Αίγυπτο | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

UPD 01:25 ΠΜ: Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ 30 RAFALE ΕΠΙΣΗΜΑ.

———————–

Η Αίγυπτος έχει καταλήξει σε συμφωνία με τη Γαλλία για την αγορά 30 επιπλέον μαχητικών Rafale αξίας 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον ερευνητικό ιστότοπο Disclose.

Η συμφωνία περιλαμβάνει συμβόλαιο 200 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζεται για την αγορά εξοπλισμού και των επιπλέον πακέτων πυρομαχικών για τα αεροσκάφη.

“Πράγματι, έχουν πραγματοποιηθεί πολύ προχωρημένες συζητήσεις με την Αίγυπτο και θα μπορούσαν να γίνουν ανακοινώσεις πολύ σύντομα”, δήλωσε γαλλική κυβερνητική πηγή στο Reuters σε απάντηση στην έκθεση του Disclose τη Δευτέρα, ενώ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Γαλλία συμφώνησε να πουλήσει 30 επιπλέον μαχητικά Rafale στην Αίγυπτο που ειναι πιθανό η συμφωνία να κλειδώσει ακόμα και τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο ερευνητικός ιστότοπος του Disclose, επικαλούμενος εμπιστευτικά έγγραφα.

Ο Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι δεν θα συσχετίσει την πώληση όπλων με τα θέματα ανθρωπίνων δικαιώματων της Αιγύπτου, επειδή δεν θέλει να αποδυναμώσει την ικανότητα του Καΐρου να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία στην περιοχή, ένα σχόλιο που προκάλεσε την οργή πολλών Τούρκων στα social media.

Η Disclose δήλωσε ότι η συμφωνία μεταξύ Γαλλίας και Αιγύπτου καλύπτει επίσης συμβόλαια από την MBDA και την Safran Electronics & Defense (SAF.PA) με κόστος περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.

Share
Translate »