Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η απαγόρευση του Καναδά για νέες εξαγωγές όπλων στην Τουρκία έχει παραταθεί επ ‘αόριστον, επιβεβαιώνει σήμερα το Global Affairs

COMMENTARY: Canadian Armed Forces prep coronavirus response plan ...

Η Kαναδικη κυβέρνηση επέβαλε αναστολή στην έγκριση των αδειών εξαγωγής το περασμένο φθινόπωρο μετά την έναρξη επιδρομών από τις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία.

Ο Charles-Marie Matte, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος ελέγχων εξαγωγών στο Global Affairs, δήλωσε σε ένα email ότι οι εγκρίσεις έχουν ανασταλεί “μέχρι νεωτέρας.”

Η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν επέμεινε ότι η εισβολή ήταν απαραίτητη για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας ενάντια στις κουρδικές πολιτοφυλακές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu, αναφέρθηκε σε διεθνείς δημοσιεύσεις την περασμένη εβδομάδα λέγοντας ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για την αγορά ως μέρος μιας λύσης στο αδιέξοδο με την κυβέρνηση Τραμπ σχετικά με την αγορά τ S-400 από τoν Ερντογάν.

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε επίσης την προσφορά της Τουρκίας να ηγηθεί “τεχνικής ομάδας εργασίας” με το ΝΑΤΟ για να εξαλείψει τις ανησυχίες σχετικά με τη χώρα του που λειτουργεί το ρωσικό σύστημα ενώ εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της συμμαχίας.

Αρκετές άλλες χώρες – όπως η Γαλλία, η Σουηδία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Νορβηγία, οι Κάτω Χώρες, η Φινλανδία, η Ισπανία και η Γερμανία – επέβαλαν εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα