Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΤΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσαν την προκληση της Τουρκίας με τη γεώτρηση φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου και τις αεροπορικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σε σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη.

Τα ζητήματα τέθηκαν παρόλο που δεν περιλαμβάνονται στην επίσημη ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής και ο Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να στείλει η ΕΕ ένα σαφές μήνυμα στην Άγκυρα σχετικά με τη συμπεριφορά της.

Η Τουρκία επανέλαβε τη γεώτρηση στα ανοικτά της κυπριακής ακτής χρησιμοποιώντας το πλοίο Yavuz αυτή την εβδομάδα

γεώτρηση οπου η Ελλάδα και Κυπρος δήλωσαν ότι ήταν η έκτη παράνομη επιχείρηση γεώτρηση από την Άγκυρα στα κυπριακά ύδατα.

Τούρκικα μαχητικά αεροσκάφη διέπραξαν 35 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο την Πέμπτη, 10 από τις οποίες ήταν πτήσεις πανω απο τα νησιά Χίος, Οινούσσες και Αγαθονήσι.

Η Ελλάδα παρακολουθεί μια μεγάλη συνεχιζόμενη τουρκική αεροπορική και ναυτική άσκηση που πραγματοποιείται νότια της Κρήτης

και νοτιοανατολικά της Ρόδου, δήλωσε Έλληνας Δημοσιογράφος την Πέμπτη, επικαλούμενος αμυντικές πηγές στην Αθήνα.

Η άσκηση, που ονομάστηκε Mavi Vatan ή Blue Homeland, σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε την Τετάρτη και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στις 3 Μαΐου.

Μεχρι στιγμής πάντως δεν εχουν παρατηρηθεί Τουρκικά πλοιά στην περιοχή της ασκησης με το Ελληνικό Πολεμικο Ναυτικό να βρίσκεται ηδη εκεί

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα