"Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΞΙΚΑ ΑΕΡΙΑ" – LNA

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) δήλωσε σήμερα ότι οι Τούρκοι εισβολείς, και μέσω των «πρακτόρων και προδοτών» τους στην Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με επικεφαλής τον Fayez al-Sarraj, διέδωσαν φήμες ότι ο LNA χρησιμοποιούσε τοξικά αέρια στον άξονα Salah Al-Din.

Η Γενική Διοίκηση πρόσθεσε ότι μετά την ανάλυση των στόχων αυτών των κακόβουλων φήμων, κατέστη σαφές ότι οι τρομοκρατικές συμμορίες αναζητούν ένα επιχείρημα για να πείσουν την κοινή γνώμη να επιτρέψει στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία να χρησιμοποιεί τοξικά αέρια για να στοχεύσει τις θέσεις των ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με στη δήλωση.

Επιπλέον, ζήτησε από όλους όσοι εμπλέκονται στην κρίση της Λιβύης και την αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) να παρακολουθούν στενά αυτό το ζήτημα, τονίζοντας ότι ο στρατός είναι έτοιμος να διεξάγει διεθνή έρευνα επί του θέματος.

«Τέτοιες φήμες και ψέματα χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως από την Τουρκία στη Συρία για να κατηγορήσουν τον αραβικό στρατό της Συρίας και να επιτρέψουν στη διεθνή κοινότητα να καλύψει την τουρκική κακόβουλη επέμβαση σε αραβικά θέματα», σημείωσε η Γενική Διοίκηση στη δήλωσή της.

Πρόσφατα

Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: «Εξουθενώνουμε του Ρώσους σε ολόκληρη τη γραμμή»

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξέδωσε...

Απόφαση ΥΠΑΜ Ρουμανίας: Πρόταση για προμήθεια 48 F-35 σε δύο φάσεις

Η Ρουμανία ξεκινά άμεσα τις κινήσεις για την ενίσχυση...

Σερβία: «Να αναλάβει το ΝΑΤΟ» – Έκκληση Βούτσιτς για Κόσοβο

Μετά από σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στο Κόσοβο, ο...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ