ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ: Προειδοποίηση αναλυτή για τον στρατό του Λιβάνου

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ: Προειδοποίηση αναλυτή για τον στρατό του Λιβάνου

Ο αρχηγός του στρατού του Λιβάνου Τζόζεφ Αούν προειδοποίησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις ενδέχεται να καταρρεύσουν εάν δεν υποστηριχθούν οικονομικά.

Καθώς το νόμισμα του Λιβάνου έπεσε κατακόρυφα, χάνοντας το 95 τοις εκατό της αξίας του τον προηγούμενο μήνα, επηρεάστηκαν και οι λιβανέζικες ένοπλες δυνάμεις.

Το στρατευμά αποτελείται απο δύναμη περίπου 80.000 άνδρων, οι περισσότεροι από τους οποίους έβγαζαν περίπου 800 δολαριά το μήνα, αλλά τώρα με την κατρακύλα του νομίσματος παίρνουν οχι παραπάνω απο 70 με 90 δολαρια.

Αυτό απέχει πολύ από αυτό που χρειάζονται για να αγοράσουν τρόφιμα, να πληρώσουν για τις μετακινήσεις, να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους και για υγειονομική περίθαλψη.

Ο Σάμι Ναντέρ, Λιβανέζος πολιτικός αναλυτής, ανέφερε ότι ο νόμος της ζούγκλας θα επικρατήσει εάν δεν βοηθηθούν άμεσα οι δυνάμεις.

“Με μόλις 2-3 δολάρια που κερδίζουν την ημέρα, οι στρατιώτες δεν είναι σε θέση να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης. Πώς αναμένεται να φυλάξουν τα σύνορα και να διατηρήσουν την ειρήνη εντός των συνόρων; Όλα τα συστατικά της εμφύλιας διαμάχης είναι εκεί. δήλωσε ο Ναντέρ.

Share
Translate »