Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΑ RAFALE: Έτοιμο το πέμπτο μαχητικό, σύντομα η προσγείωση στην 114 ΠΜ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μιας και πολλοί αναγνώστες μας ρωτάτε σε τι κατάσταση βρίσκεται η παραγγελία των μαχητικών Rafale, στις αρχές του Ιανουαρίου αναμένονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα 6 μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα πέντε από τα έξι μαχητικά είναι ήδη έτοιμα και το τελευταίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου, λίγες μέρες πριν αναχωρήσουν όλα μαζί από τη Γαλλία για την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα.

Από τα έξι αεροσκάφη τα δύο είναι διθέσια, ενώ τα τέσσερα μονοθέσια και πρόκειται να τα πιλοτάρουν στο ταξίδι τους προς την Ελλάδα οι Έλληνες πιλότοι που εδώ και πολλούς μήνες εκπαιδεύονται στη Γαλλία στον χειρισμό των εν λόγω μαχητικών.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από περίπου έναν χρόνο ο υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τη Γαλλίδα ομόλογό του υπέγραψαν στην Αθήνα για την αγορά 18 αεροσκαφών Rafale εκ των οποίων 6 καινούρια και 12 μεταχειρισμένα από τη γαλλική πολεμική αεροπορία. Τον Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των μαχητικών Rafale που τελικά θα αγοράσει η Ελλάδα αυξήθηκε στα 24.

Παράλληλα, από την υπογραφή των πρώτων κιόλας Rafale οι γείτονες και σύμμαχοι Τούρκοι δεν έχουν σταματήσει να σχολιάζουν την αγορά των γαλλικών μαχητικών καθώς όπως είναι φυσιολογικό, η συντριπτική υπεροχή που θα προσδώσουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, έχει προκαλέσει μεγάλο άγχος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις του Τούρκου απόστρατου Συνταγματάρχη Οσμάν Μπασιμπουγιούκ που λίγες μερες μετά την υπογραφή των Rafale είπε σε τουρκικα ΜΜΕ ότι η ελληνική αεροπορία μετά την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών θα έχει απόλυτη υπεροχή στο Αιγαίο καθώς χάρη στο ραντάρ AESA των Rafale τα ελληνικά θα βλέπουν τα τουρκικά F-16 πριν καν ο Τούρκος πιλότος το καταλάβει καθιστώντας τον στη συνέχεια ανήμπορο να αντιδράσει.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα