Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αντικείμενα που αναβοσβήνουν, σειριακά φώτα και μερικά άλλα μυστηριώδη φαινόμενα έχουν πρόσφατα εντοπιστεί στους νυχτερινούς ουρανούς σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ενώ πολλοί αστρονομοί προσπάθησαν να συνδέσουν την ασυνήθιστη νυχτερινή δραστηριότητα με τους δορυφόρους Starlink του Elon Musk, άλλοι πρότειναν ότι ήρθε τελικά η ώρα για μια εξωγήινη εισβολή στον πλανήτη μας.

Τόνοι φωτογραφιών και βίντεο μυστηριωδών διαδοχικών φώτων έχουν κοινοποιηθεί από τους Τούρκους πολίτες στα κοινωνικά μέσα το Σαββατοκύριακο, με τους χρήτες του ίντερνετ να προσπαθούν να μαντέψουν αν τα αντικείμενα ήταν ανθρώπινης προέλευσης ή αν θα έπρεπε να ενδιαφέρουν διακεκριμένους κυνηγούς UFO της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Daily Bash, οι περίεργοι αστερισμοί εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το Σάββατο το βράδυ από παρατηρητές στην Κωνσταντινούπολη και κάποιες άλλες τουρκικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων του Κιρκλαρελί και της επαρχίας Ραιδεστού (Τεκίρνταγ).

Πολλοί ενθουσιώδεις έσπευσαν να μοιραστούν τα πλάνα των λαμπερών αντικειμένων, υποδηλώνοντας ότι η άφιξη των εξωγήινων πρέπει τώρα να αναμένεται ανά πάσα στιγμή.

Άλλοι, ωστόσο, ήταν πιο επιφυλακτικοί στις προσδοκίες τους, υποστηρίζοντας ότι τα σειριακά φώτα έδειχναν ότι ήταν δορυφόροι Starlink, που εκτοξέυτηκαν πρόσφατα από την εταιρεία SpaceX του Elon Musk.

https://twitter.com/Kaafama_gore/status/1254451866374737920?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1254451866374737920&ref_url=https%3A%2F%2Fsputniknews.com%2Fviral%2F202004271079105256-ufo-arrival-or-starlink-satellites-mysterious-lights-in-night-sky-puzzle-turkish-observers%2F
“Ας προετοιμαστούμε για την επερχόμενη στην άφιξη των εξωγήινων με διαδοχικά φώτα στον ουρανό”
“Τα φώτα που είδατε όταν κοιτάξατε τον ουρανό χθες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη, τη Γιάλοβα, τo Έντιρνε, τo Τεκιρντάγκ και το Κιρκλαρελί ήταν δορυφόροι Starlink που έστειλε ο Elon Musk στο διάστημα για παροχή διαδικτύου.”

Δεν είναι η πρώτη φορά που αστρονόμοι προβληματίζονται από την εμφάνιση περίεργων μοτίβων στον νυχτερινό ουρανό.

Παρόμοιες διαδοχικές λάμψεις έχουν παρατηρηθεί πρόσφατα σε διάφορα μέρη της Ευρώπης στα μέσα Απριλίου, με πολλούς να το αποδίδουν στα δημιουργήματα του CEO της SpaceX.

Το πρότζεκτ SpaceX υπόσχεται να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης με τη βοήθεια χιλιάδων μικρών δορυφόρων χαμηλής τροχιάς.

Η πρώτη παρτίδα 60 δορυφόρων στάλθηκε στο διάστημα στις 23 Μαρτίου 2019 και χιλιάδες ακόμη αναμένεται να φτάσουν στην τροχιά του πλανήτη μας τα επόμενα χρόνια.

Το έργο έχει επικριθεί από πολλούς αστρονόμους επειδή καθιστά σημαντικά πιο δύσκολη τη μελέτη του νυχτερινού ουρανού, καθώς πολλές αστρονομικές εικόνες μπορούν τώρα να καταστραφούν λόγω της παρουσίας των δορυφόρων.

Η τελευταία εκτόξευση Starlink πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου με έναν εκτοξευτή Falcon 9 από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy στη Φλόριντα.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Πρόσφατες εξελίξεις

00:02:23

Λουκασένκο: «Κανένα πρόβλημα μεταξύ Λευκορωσίας και Ουκρανίας» – Τι ανέφερε για τις δυνάμεις στα σύνορα

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο (Aleksandr Lukashenko) ανακοίνωσε...

Διαβάστε επίσης

Το Τουρκικό Βαλλιστικό πρόγραμμα, η απουσία της Ελλάδας και οι λύσεις

Τα χρόνια περνάνε και το ερώτημα παραμένει ίδιο. Δεν...

UAV Patroller: Οι δυνατότητες του νέου αποκτήματος της Ελλάδας

Το UAV Patroller διαθέτει εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά που το...

Η αξία των USV και το μάθημα της Ουκρανικής επίθεσης

Η επίθεση στο Ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στη...

Προσομοίωση αερομαχίας 3 RAFALE F3R εναντίον 8 F-16 Block 50

ΕΛΛΗΝΙΚΑ RAFALE VS ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 Block 50:Δείτε προσομοιώση αερομαχίας...

Στρατός Ξηράς: Η Δύναμη του για το 2022

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η στρατιωτική ισχύς του Στρατού...

Operation Praying Mantis: Η απάντηση των ΗΠΑ στο Ιράν

Η επιχείρηση Praying Mantis ήταν μια σημαντική ναυτική εμπλοκή...

Litening 5 και RecceLite XR: Τα ατρακτίδια στο μάτι της Πολεμικής Αεροπορίας

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει γίνει μπαράζ παρουσιάσεων ατρακτιδίων...

Tα μάτια της ΠΑ σε Αιγαίο και Μεσόγειο | ΑΣΕΠΕ | Erieye EMB-145 AEW&C

Τα EMB-145 AEW&C ή αλλιώς ΑΣΕΠΕ (Αεροφερόμενα Συστήματα Έγκαιρης...

Εξελίξεις