Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ» – ΓΑΛΛΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παραδόθηκε το πρώτο από τα μαχητικά αεροσκάφη RAFALE, μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Στη Γαλλία παραβρέθηκαν για την παράδοση του μαχητικού, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος, Γεώργιος Μπλιούμης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dassault, Ερίκ Τραπιέ, που υποδέχτηκε τους Έλληνες αξιωματούχους στο Κέντρο Πτητικών Δοκιμών της εταιρείας, η παράδοση του μαχητικού είναι η απόδειξη της βούλησης της Γαλλίας να συμμετέχει ενεργά στη διατήρηση της κυριαρχίας της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Τραπιέ δήλωσε: «Η παράδοση του πρώτου Rafale αποτελεί σαφή απόδειξη της βούλησης της Γαλλίας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και να συμμετέχει ενεργά στη διατήρηση της κυριαρχίας της χώρας.

Μετά το Mirage F1 το 1974, το Mirage 2000 το 1985 και το Mirage 2000-5 το 2000, είναι η σειρά του Rafale να φορέσει με υπερηφάνεια τα χρώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Rafale είναι ένα αεροσκάφος που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για την Π.Α. και θα συμβάλλει στη διασφάλιση της ηγετικής θέσης της Ελλάδας ως μεγάλης περιφερειακής δύναμης. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μία φορά την πλήρη δέσμευσή μας για την επιτυχία του Rafale στην Ελλάδα»

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα