ΑΣΠΙΔΑ ΜΕΝΕΝΤΕΖ: «Κυρώσεις εδώ και ΤΩΡΑ στην Τουρκία»

ΑΣΠΙΔΑ ΜΕΝΕΝΤΕΖ: «Κυρώσεις εδώ και ΤΩΡΑ στην Τουρκία»

Το άνοιγμα τμήματος των Βαρωσίων που ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερντογάν, καταδίκασαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, με το State Department να τονίζει πως η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να αρθούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τουρκία για τους S-400.

Παράλληλα, ακόμα μεγαλύτερη στήριξη προς την Κύπρο έδειξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Μενεντεζ, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα μαζί με άλλους Γερουσιαστές είχε συνυπογράψει επιστολή που ζητούσε από τον Αμερικανό πρόεδρο την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία σε περίπτωση που ανοίξει τα Βαρώσια.

Ο Γερουσιαστής για ακόμα μια φορά απέδειξε την αποφασιστικότητά του να τιμωρηθεί η Τουρκία για της παράνομες πράξεις της και επανέλαβε το αίτημα του για επιπλέον κυρώσεις.

Ο Ερντογάν δεν είναι φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον υπουργό Μπλίνκεν για να διερευνήσουμε νέα μέτρα που μπορεί να λάβει η κυβέρνηση Μπάιντεν για να διασφαλίσει ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα αντιμετωπίσει πρόσθετες συνέπειες για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και για την απροκάλυπτη αποφασιστικότητά του να κλέψει από τους Κύπριους τον έλεγχο της μοίρας τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να παραμείνουν σταθερές στη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε στον τερματισμό της τραγικής διαίρεσης αυτού του νησιωτικού έθνους. Είναι καθήκον μας τα μάτια του κόσμου να παραμείνουν στραμμένα στην Κύπρο και η Άγκυρα να καταστεί υπόλογη για τις πράξεις της.” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γερουσιαστής Μενέντεζ.

Share
Translate »