ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Στις διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ισραήλ παρευρέθη σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν η ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο κρατών και οι πρόσφατες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, ενώ επίσης συζητήθηκαν οι σχέσεις ΕΕ – Ισραήλ και επιβεβαιώθηκε η αλληλεγγύη του Ισραήλ στην Κύπρο.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Yair Lapid. “Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησής μας στις Βρυξέλλες, συναντήθηκα σήμερα με τον νέο Ισραηλινό ομόλογό μου Yair Lapid. Συζητήσαμε για το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλαδας – Ισραήλ και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.” δήλωσε ο Νίκος Δένδιας μέσω twitter.

“Με τον Yair Lapid συζητήσαμε & για τον ελέφαντα στο δωμάτιο: την επιθετικότητα & την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό. Τον ευχαρίστησα για την ξεκάθαρη τοποθέτηση και τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Αν. Μεσόγειο πρόσθεσε.

Εκτός από το Ισραήλ, στο πλευρό της Κύπρου στο ζήτημα των Βαρωσίων βρίσκεται και η Γαλλία, όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Share
Translate »