Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βολές των Χούθι κατά του Αντιτορπιλικού των ΗΠΑ USS MASON – Επιβεβαιώση για προσπάθεια πειρατείας στο δεξαμενόπλοιο «CENTRAL PARK»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια τολμηρή και εχθρική κίνηση, οι δυνάμεις των Χούθι στην Υεμένη εξαπέλυσαν μια πυραυλική επίθεση με στόχο το Αντιτορπιλικό των ΗΠΑ USS MASON (DDG 87) στον Κόλπο του Άντεν επιβεβαιώνοντας τις έκτακτες πληροφορίες που μεταδώσαμε χθες. Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της 27ης Νοεμβρίου, εν μέσω μιας επιχείρησης υψηλού κινδύνου κατά της πειρατείας υπό την ηγεσία του USS MASON, στο δεξαμενόπλοιο CENTRAL PARK.

Το USS MASON, μαζί με συμμαχικά πλοία της ομάδας αντιπειρατείας (TF 151), συμμετείχε σε μια κρίσιμη αποστολή για τη διάσωση του δεξαμενόπλοιου CENTRAL PARK, ενός εμπορικού σκάφους που δέχθηκε επίθεση πιθανότατα από δυνάμεις των Χούθι καθώς ανήκει σε Ισραηλινών συμφερόντων εταιρεία. Οι ΗΠΑ και οι συμμαχικές δυνάμεις ανταποκρίθηκαν γρήγορα στην κλήση κινδύνου στις 26 Νοεμβρίου, επεμβαίνοντας επιτυχώς για να ασφαλίσουν το σκάφος και να συλλάβουν τους επιτιθέμενους με βοήθεια και Ιαπωνικού Αντιτορπιλικού

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βολές των Χούθι κατά του Αντιτορπιλικού των ΗΠΑ USS MASON - Επιβεβαιώση για προσπάθεια πειρατείας στο δεξαμενόπλοιο «CENTRAL PARK»
An SH-60 Sea Hawk helicopter assigned to The Nightdippers of Helicopter Anti-Submarine Squadron 5 hovers over the guided-missile destroyer USS McFaul. McFaul is part of the Eisenhower Carrier Strike Group and is deployed as part of an-ongoing rotation of forward-deployed forces to support maritime security operations in the U.S. 5th Fleet area of responsibility.

Ωστόσο, η κατάσταση κλιμακώθηκε δραματικά όταν οι αντάρτες Χούθι εκτόξευσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη. Οι πύραυλοι στόχευαν στη γενική θέση όπου ήταν τοποθετημένο το USS MASON και το CENTRAL PARK. Παρά τη σοβαρότητα της επίθεσης, οι πύραυλοι προσγειώθηκαν στον Κόλπο του Άντεν, περίπου δέκα ναυτικά μίλια μακριά από τα πλοία, αποφεύγοντας οποιοδήποτε άμεσο χτύπημα ή θύματα.

Αυτή η πυραυλική επίθεση παρά την αστοχία της από τους Χούθι σηματοδοτεί μια σημαντική κλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων και υπογραμμίζει τους συνεχιζόμενους κινδύνους για τις ναυτικές επιχειρήσεις στον Κόλπο του Άντεν, ένα στρατηγικό θαλάσσιο πέρασμα.

Ο στρατηγός Michael Erik Kurilla, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών (US CENTCOM), τόνισε την κρίσιμη φύση της ασφάλειας του θαλάσσιου αυτού τομέα για την περιφερειακή σταθερότητα. Υποσχέθηκε να συνεχίσει τη συνεργασία με συμμάχους και εταίρους των ΗΠΑ για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ασφάλεια των διεθνών ναυτιλιακών λωρίδων, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο και τη ναυσιπλοΐα.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα