Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικός Βομβαρδισμός στην Βόρεια Συρία – Μετακινήσεις Τουρκικών αρμάτων μάχης και έλεγχος σε περάσματα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Βόρεια Συρία έχει γίνει μια περιοχή έντονης στρατιωτικής δραστηριότητας από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, και τις υποστηριζόμενες από αυτές δυνάμεις τους που δρουν τόσο κατά των κουρδικών δυνάμεων αλλά και των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ-Άσαντ.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βομβαρδίζουν θέσεις από το πρωί σε χωριά της Βόρειας Συρίας όπως το Al-Samouqah, το Al-Madunah και το Harbal, όπου αναπτύσσονται δυνάμεις των Κούρδων (SDF) και του Άσαντ χωρίς ευτυχώς να έχουν αναφερθεί απώλειες.

Παράλληλα, δυνάμεις ακραίων ισλαμιστών που υποστηρίζονται από την Τουρκία κινητοποιούνται σε μια προσπάθεια να ελέγξουν περιοχές όπως το πέρασμα Al-Hamran για να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις κατά τόσο των Κούρδων όσο και των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο σημερινός βομβαρδισμός συνοδεύτηκε από πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) πάνω από την περιοχή. Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν επίσης φέρει σύμφωνα με τοπικές πηγές ισχυρές στρατιωτικές ενισχύσεις και άρματα μάχης M60 Sabra στο σημείο ελέγχου τους στην Kafr Al-Jenna και όλα δείχνουν ότι κάτι ετοιμάζουν κατά των Κούρδων σε συνδιασμό με την άρνηση Άσαντ για συνάντηση με Ερντογάν.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα