ΕΚΤΑΚΤΟ: Σημαντική ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σημαντική ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν πριν από λίγη ώρα. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Τουρκία, η ενέργεια, και το κυπριακό ζήτημα.

Η επικοινωνία των δύο υπουργών εξωτερικών έρχεται μετά από δήλωση του State Department ότι η Κύπρος είναι σημαντικός εταίρος για την περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Σημείωσε επίσης ότι η συνεργασία σε θέματα ασφαλείας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε ιστορικά υψηλό επίπεδο.

Η συνομιλία Χριστοδουλίδη – Μπλίνκεν πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα αφού τα δύο κράτη συνδέουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις και στενή συνεργασία.

https://twitter.com/Christodulides/status/1399775390399336453

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ δήλωσε με ανάρτησή του στο twitter ότι είχε μια “εγκάρδια και θετική συνομιλία” με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονυ Μπλίνκεν. “Οι προοπτικές για ισχυρή και αμοιβαία επωφελή διμερή συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και των ΗΠΑ είναι εξαιρετικές και μπορούν να είναι επωφελείς για την ευρύτερη περιοχή. Είμαι ευγνώμων στις ΗΠΑ για τη σταθερή θέση στο Κυπριακό.” έγραψε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »