ΑΓΧΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ: Έλληνες εκπαιδεύουν Αιγύπτιους εναντίον μας

ΑΓΧΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ: Έλληνες εκπαιδεύουν Αιγύπτιους εναντίον μας

Σε άρθρο της Τουρκικής γνωστής εφημερίδας Σοκζού αποκαλύπτεται το άγχος των Τούρκων για τις εξελίξεις που έχει πυροδοτήσει η πολιτική τους στην Ανατολική Μεσόγειο με Ελλάδα και Αίγυπτο να συνεργάζονται όλο και περισσότερο.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος αρθρογράφος τονίζει την επίσκεψη του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στην Αίγυπτο αλλα επικεντρώνεται κυρίως στην επίσκεψη του Αιγύπτιου Α/ΓΕΕΔ στην Αθήνα οπου υπογράφηκε πρωτόκολλο στρατωτικής συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτιακών ΕΔ και Ελληνικού στρατού.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αυτο, το αιγυπτιακό στρατιωτικό προσωπικό θα εκπαιδευτεί σε Ελληνικά στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα με σκοπό την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας του με τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις.

Ο Τούρκος αρθρογράφος τονίζει επίσης οτι ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού της Αιγύπτου Μοχάμεντ Φαρίντ Χέγκάζι, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην φιλία που ανέπτυξε με τον Έλληνα ομόλογό του Κωνσταντίνο Φλώρο και περιέγραψε τις σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου ως άριστες.

Υπενθυμίζεται, οτι ο Αιγύπτιος Α/ΓΕΕΔ εξέφρασε τη δέσμευσή του για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου σε διακρατικό και στρατιωτικό επίπεδο, για τη διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή κατα την επίσκεψη του στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου που διήρκησε ως σήμερα 8 Ιουλίου.

Share
Translate »