ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κλήθηκε για εξηγήσεις στο Τουρκικό ΥΠΕΞ

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Πρέσβης των ΗΠΑ κλήθηκε για εξηγήσεις στο Τουρκικό ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα σχετικά με την αναγνώριση από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν της Γενοκτονίας των Αρμενίων, για να του μεταφέρει την “ισχυρή αντίδραση” της Τουρκίας.

Σε δήλωσή του, το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ είπε στον Πρεσβευτή των ΗΠΑ Ντέιβιντ Σάτερφιλντ ότι η δήλωση του Μπάιντεν δεν εχει νομική βάση και ότι η Άγκυρα “την απέρριψε, την έκρινε ως απαράδεκτη και καταδικάστεα”.

Ανέφερε ότι η δήλωση εχει προκαλέσει σοβαρή “πληγή στους δεσμούς ΗΠΑ και Τουρκίας οι οποίοι θα είναι δύσκολο να επιδιορθωθούν”.

Πολλά από τα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης καθώς και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις περί αναπόδεικτων ισχυρισμών κατηγορώντας τις ΗΠΑ και την Αρμενία ότι λένε ψέματα για να δημιουργήσουν εχθρικό κλίμα απέναντι στην Τουρκία.

“Τα λόγια δεν μπορούν να αλλάξουν ή να ξαναγράψουν την ιστορία. Δεν θα πάρουμε μαθήματα από κανέναν για την ιστορία μας.”, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου λίγο μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »