Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εξασφαλίστηκε η τελευταία υπογραφή για τα Ελληνικά F-35

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια σημαντική εξέλιξη, εξασφαλίστηκε σύμφωνα με την Λένα Αργύρη, η τέταρτη και τελευταία υπογραφή που απαιτείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την έγκριση (LoA – Letter of Acceptance) της πώλησης μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα.

Αυτό το ορόσημο επιτεύχθηκε όταν ο γερουσιαστής Jim Risch επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στη συμφωνία, μετά τις προηγούμενες εγκρίσεις από τον γερουσιαστή Robert Bob Menendez, τον Gregory Meeks και τον Michael McCaul. Η επικείμενη επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναμένεται τώρα.

Η απόκτηση των μαχητικών 5ης γενιάς, F-35 από την Ελλάδα αποτέλεσε θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος και συζήτησης τους τελευταίους μήνες.

Οι προηγμένες δυνατότητες αυτών των μαχητικών αεροσκαφών θα ενισχύσουν σημαντικά τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας και θα εδραιώσουν τη θέση της στην περιοχή. Το F-35, γνωστό για την τεχνολογία stealth και την προηγμένη «σουίτα αισθητήρων» του, θεωρείται ως ένα από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων στον κόσμο.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εξασφαλίστηκε η τελευταία υπογραφή για Ελληνικά F-35
USAF PHOTO – NEMESISHD.GR

Η διαδικασία έγκρισης για την πώληση απαιτούσε την έγκριση των βασικών αυτών προσώπων του Κογκρέσου των ΗΠΑ και οι τέσσερις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν αντιπροσωπεύουν ένα κρίσιμο βήμα προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας όπως σας είχαμε ενημερώσει στο NEMESIS HD πριν λίγο καιρό.

Η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα F-35 αναμένεται να ενισχύσει την περιφερειακή ασφάλεια και να συμβάλει στη συνολική σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου καθώς η αποτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας μας αυξάνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εξασφαλίστηκε η τελευταία υπογραφή για Ελληνικά F-35
U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Tiffany A. Emery

Θα ενισχύσει επίσης τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, ενισχύοντας περαιτέρω την κοινή δέσμευση για την περιφερειακή συνεργασία για την ασφάλεια και την άμυνα.

Με την τελική υπογραφή να έχει πλέον εξασφαλιστεί, αναμένεται με ανυπομονησία η επίσημη κοινοποίηση στο Κογκρέσο από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ώστε να ξεκινήσουν και οι τελικές συμφωνίες για την έγκριση της LoA (Letter of Acceptance).

Copyright: NEMESIS HD (nemesishd.gr) – All Rights Reserved

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα