Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιστράτευση εφέδρων από το Ισραήλ – Φόβος για χτύπημα του Ιράν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια προληπτική ενέργεια, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ενίσχυσαν την αεράμυνά τους επιστρατεύοντας εφέδρους, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων με το Ιράν. Αυτή η στρατηγική κίνηση έρχεται στον απόηχο των απειλών του Προέδρου του Ιράν που υποσχέθηκε αντίποινα για την πρόσφατη δολοφονία στελεχών του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στη Συρία.

«Στο πλαίσιο αξιολόγησης της κατάστασης που πραγματοποιήθηκε από τον IDF, αποφασίστηκε η συγκέντρωση και η στρατολόγηση εφέδρων για τα συστήματα αεράμυνας,» ανακοίνωσε ο IDF.

Το κανάλι 12 του Ισραήλ ανέφερε ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε συναγερμό για μια πιθανή ιρανική απάντηση στο χτύπημα στη Συρία και ότι ένα χτύπημα απευθείας από το Ιράν – και όχι από ομάδες που υποστηρίζει – θα απαιτούσε ισχυρότερη αντίδραση από τον IDF.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιστράτευση εφέδρων από το Ισραήλ - Φόβος για χτύπημα του Ιράν
By Amit Agronov / IDF Spokesperson’s Unit, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=105541329

Υπενθυμίζουμε ότι την Δευτέρα, 1 Απριλίου, το Ισραήλ βομβάρδισε και γκρέμισε κτίριο της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό που φέρεται να λειτουργούσε ως προξενείο σκοτώνοντας ανώτερα στελέχη του IRGC, μεταξύ των οποίων και ο Mohammad Reza Zahedi, ο ανώτατος αξιωματούχος του IRGC στη Συρία. Η επίθεση εικάζεται πως αποτελούσε απάντηση σε χτύπημα που πραγματοποίησε το Ιράν στην πόλη Εϊλάτ του Ισραήλ νωρίτερα την ίδια μέρα, μέσω ένοπλης οργάνωσης του Ιράκ, την οποία υποστηρίζει.

Μετά την ισραηλινή επίθεση στη Συρία, ο Πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, υποσχέθηκε να μην αφήσει ατιμώρητο το «άνανδρο έγκλημα», όπως χαρακτήρισε την επίθεση.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα