ΕΚΤΑΚΤΟ: Ένοπλοι σκότωσαν παιδιά σε σχολείο στο Καζάν της Ρωσίας | Προετοιμασία εφόδου της Αστυνομίας

UPD:

Βίντεο που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο φέρονται να τραβήχτηκαν μέσα από το Σχολείο Νο 175 αποκαλύπτουν την έκταση της καταστροφής μετά από την έκρηξη που προκάλεσαν οι τρομοκράτες.

Οι Ρωσικές ειδικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον ένα απο τους δύο ενόπλους και ο άλλος συνελήφθη.

https://twitter.com/i/status/1392028072858243073

Ένας φερόμενος ως δράστης φέρεται να έχει τεθεί υπό κράτηση και έχει αναγνωριστεί ως ένας 17χρονος άνδρας. Ένας άλλος αναφέρθηκε αρχικά ότι εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο κτίριο κρατώντας ομήρους, ωστόσο τοπικές πηγές αναφέρουν ότι ο δεύτερος έχει σκοτωθεί.

Τουλάχιστον εννέα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τωρα κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε σχολείο στο Καζάν,στη Ρωσία σύμφωνα με Ρωσικά media όπως το Russia Today και το TASS.

Ένας αξιωματούχος είπε ανώνυμα σε Ρώσους δημοσιογράφους ότι «εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παιδιών και ενός δασκάλου. 10 άτομα τραυματίστηκαν και τέσσερα από αυτά νοσηλεύονται».

Βίντεο έχει αρχίσει να αναδύεται με παιδιά να πηδούν απο τα παράθυρα του σχολείου για να γλιτώσουν απο τον ένοπλο / ένοπλους.

Ο Πρόεδρος του Ταταρστάν, Ρούσταμ Μινιχάνοφ, έφτασε στη σκηνή αργότερα την Τρίτη το πρωί, μιλώντας με αξιωματικούς εκτός σχολείου.

Το Καζάν, που βρίσκεται περίπου 800 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, γνωστό ως “η τρίτη πρωτεύουσα της Ρωσίας”, είναι μια πόλη άνω των 1,2 εκατομμυρίων και ειναι η μεγαλύτερη στην μουσουλμανική περιοχή του Ταταρστάν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ…

Share