ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – Τούρκοι πολίτες & Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ

ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – Τούρκοι πολίτες & Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ

Οι επιθέσεις στο Ισραήλ συνεχίζονται ακόμα από χθες το βράδυ και από τις δύο πλεύρες. Χθες αργά τη νύχτα, μετά την επίθεση με πυραύλους στην Ιερουσαλήμ και την αναχαίτηση και αντεπίθεση του Ισραήλ, η Χαμάς απάντησε με νέο μπαράζ πυραύλων αυτή τη φορά στην πόλη Ασκελόν.

Όπως ανακοίνωσε ο IDF το σύστημα iron dome αναχαίτησε και πάλι τους πυραύλους και ο στρατός συνέχισε να χτυπά θέσεις της Χαμάς.

Ανέφερε επίσης, πως η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε τούνελ των τρομοκρατών της Χαμάς και μέσω twitter ενημέρωσε ότι μόνο στις 10 Μαΐου η Χαμάς εκτόξευσε προς διάφορες κατοικημένες περιοχές του Ισραήλ πάνω από 150 πυραύλους.

Παράλληλα, χιλιάδες Τούρκοι διαδηλώνουν από χθες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα και το προξενείο της Κωνσταντινούπολης με σημαίες της Παλαιστίνης και συνθήματα κατά του Ισραήλ ζητώντας την επέμβαση του Τουρκικού στρατού.

Την ίδια στιγμή, ο Ερντογάν επίκοινώνησε επί του θέματος με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, τον εμίρη του Κουβέιτ σεΐχη Ναουάφ αλ Άχμαντ αλ Σάμπαχ, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και με τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια.

Μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές, ο Ερντογάν ζήτησε από τον βασιλιά Αμπντάλα να συνεργαστούν Τουρκία και Ιορδανία για την επιτροπή της ισραηλινής επιθετικότητας, η οποία όπως είπε στρέφεται προς όλους τους Μουσουλμάνους.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλουτ Τσαβούσογλου είχε επικοινωνία με τους ομολόγους του σε Ρωσία, Ιράν, Πακιστάν και Αλγερία.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »